Päivän leffapoiminnat: Alokas saa kotiopetusta varuskuntakaupungin naisilta – sotilasfarssissa Lasse Pöysti puhaltaa happea heikkoon tarinaan - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Alokas saa kotiopetusta varuskuntakaupungin naisilta – sotilasfarssissa Lasse Pöysti puhaltaa happea heikkoon tarinaan

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Klapit selkään ja menoksi. Näin toimii Lasse Pöysti.­

20.4.2020 7:00

Kaikkien naisten monni

☆☆ Jossain vaiheessa 1950-lukua Lasse Pöysti melkeinpä muutti asumaan kotimaisiin sotilasfarsseihin. Tätäkin elokuvaa katsoessa on helppo ymmärtää, miksi. Näyttelijäntaidon, pettämättömän koomisen ajoituksen ja suovalla kirkkaaksi hangatun katseen yhdistelmä puhaltaa happea heikkoon tarinanpoikaseen. Se kertoo lukutaidottomasta alokas Niemisestä, jolle varuskunnan pitkästyneet naiset alkavat tarjota opetusta ja kahvitusta. (Suomi 1952)

TV1 klo 13.20

The Neon Demon

☆☆ Muodin ja kauneuden bisnes on kylmää ja raadollista. Sitä totuutta Nicolas Winding Refnin elokuva hieroo vasten katsojan naamaa tyylikkään dekadenteilla kuvillaan. Seksin ja kuoleman umpihaude menisi perille vähemmälläkin järkyttelyllä ja tyrkyttelyllä. David Lynch ja ohjaajan maanmies Lars von Trier ovat tehneet saman paremmin. Los Angelesin mallimaailman painajaisessa vaeltaa kaunis Elle Fanning. (Tanska/Ranska 2016)

Hero klo 21.00

Breaking the Bank

☆☆ Raha ja rakkaus ovat suurten tarinoiden käyttövoimaa, mutta Vadim Jeanin komedia puksuttaa niiden varassa vain jonnekin puolimatkaan. Se on sääli, sillä mukaan saatiin kaksi kovan sarjan tv-koomikkoa. Frasierina tuttu Kelsey Grammer on lontoolaisen pankin johtajantunari, joka kompastuu konkurssiin. Skarppia vaimoa esittää The Black Booksissa ja Vikatikissä hersyttänyt Tamsin Greig. Ihan mielikseen heitä nytkin seuraa. (Britannia 2014)

TV5 klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?