Televisioarvostelu: Naiset kestävät armeijassa rautaisella asenteella - Televisio - Aamulehti

Dramaattinen toinen kausi: Naiset kestävät armeijassa rautaisella asenteella

Sarjan dramaattinen toinen kausi esittelee merivoimien arkea Upinniemen rannikkoprikaatissa Kirkkonummella.

Keitä ovat uudet naissoturit Milla, Anni, Henna ja Anne? Saapumiserän 2/18 alokkaat aloittavat asepalveluksensa merivoimissa Upinniemessä Rannikkoprikaatissa. Kuvassa oikealta Henna Kaski, Anni Niemelä, Anne Isokorpi, Milla Knutsson ja alikersantti Henni Sinilaakso.

21.10.2019 7:00

Naissotilaat

☆☆☆☆

Sarjassa seurataan neljän naisen asepalvelusta alusta asti. Jokainen on tullut armeijaan vapaaehtoisesti, ja motivaatio on kova. Pelkkä motivaatio ei kuitenkaan varmista palveluksen onnistumista.

Nostan hattua naisille, jotka uskaltavat lähteä armeijaan kokeilemaan rajojaan.

Naissotilaat -sarja kertoo, ettei naisen osa ole helppo. Intti on edelleen miesten maailma, jossa perustaso mitataan miesten fysiikan mukaan. Marssivasta tai juoksevasta joukosta ei voi jäädä jälkeen sillä perusteella, että on nainen. Varusteista ei ole olemassa kevyempää versiota naisille.

Asennetta ja terveyspulmia

Ensimmäinen viikko helteisessä metsässä on kova koulu myös vapaaehtoiselle naisalokkaalle ja saa pohtimaan armeijaan lähdön järkevyyttä.

Osa naisista kuitenkin korvaa fyysisen takamatkan asenteella. Monessa tehtävässä ei ole kyse siitä, kuka on vahvin, vaan kuka jaksaa pisimpään.

Joillakin terveys pettää ja päättää vapaaehtoisen palveluksen.

Monen naisen tavoitteena on pitkä palvelus ja jopa reserviupseerikoulu. Sinne pääsy vaatii uskomatonta fyysistä ja ennen kaikkea henkistä kovuutta.

Jännittävintä on seurata, valitaanko nainen johtajakoulutukseen. Heille se on isompi asia kuin monelle miehelle.

TV2 maanantai 21.10. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: