Lauantain tv elokuvat - Televisio - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Lauteilla synnit jynssätään pintanahkaa syvemmältä – kotimaisessa kauhuelokuvassa verityön tehneet veljekset hakevat anteeksiantoa saunasta

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Vuosi 1595. Suon keskeltä löytyy sauna, jossa synnit pestään. Anteeksiantoa etsivät veljekset astuvat sisään. Kuvassa veljekset Knut Spore (Tommi Eronen) ja Erik (Ville Virtanen).­

11.4.2020 7:00

Sauna

☆☆☆ Lauantai on saunapäivä, mutta AJ Annilan elokuva kannattaa katsoa vasta sen jälkeen, kun on palannut vihta (taikka vasta) kainalossa olohuoneeseen. Siinä määrin kauhunsekaisia ovat tunnelmat, kun syntejä jynssätään pois pintanahkaa syvemmältä. Ville Virtanen ja Tommi Eronen ovat verityön tehneitä veljeksiä pitkän vihan päätösvuonna 1595. Suon sävyiset kuvat toimivat silloinkin, kun tarina istuu kuistille happea vetämään. (Suomi 2008)

TV2 klo 22.35

Rough Night

☆ Käsikirjoitus on vieläkin isompi ongelma Lucia Aniellon mustassa komediassa. Opiskeluvuosien ystävät viettävät Miamissa niin villiä polttari-iltaa, että paikalle kutsutusta miesstripparista tulee vainaa. Scarlett Johansson, Kate McKinnon ja muut yrittävät niin sinnikkäästi puskea läpi väkinäisten sekoilujen ja kikkelivitsien, että suora huuto tuntuu lähinnä epätoivolta. Kauheita kankkusia on paremminkin matkittu. Ensiesitys. (USA 2017)

Sub klo 21.00

Onnellisten aika

☆☆☆☆ Terrence Malick työstää elokuviaan yhtä hartaasti kuin ne takavuosien kahvimainosten veneenveistäjät sekä muut käsityöläiset. Niinpä kuvat ja äänet hivelevät katsojan aisteja tässäkin kolmiodraamassa. Isännän ja nuorten palkollisten välit ja salatut aikeet muhivat viljavilla teksasilaisilla mailla. Sieltä kohtalon leikkuupuimuri lähtee hissuksiin ajelemaan myös Sam Shepardin, Brooke Adamsin ja Richard Geren kannoille. (USA 1978)

Yle Teema & Fem klo 22.29

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?