TTT:n Jeanne d’Arcin housujen päähenkilötrio on sen verran absurdi, ettei tarinaa voi kertoa kuin komedian keinoin – Lue neljän tähden arvio tästä

Tampereen Työväen Teatterissa tiistaina kantaesitetty, Linda Wallgrenin ohjaama ja käsikirjoittama Jeanne d’Arcin housut on yhdistelmä keskiajan noitavainoja ja 2000-luvun Suomea. Kunnianhimoinen esitys liikkuu notkeasti ajassa ja paikassa. Maaliin se pääsee varmoin askelin, jättäen katsojalleen paljon ajateltavaa.

Inke Koskinen esittää Jeanne d’Arcin housuissa Ranskan kansallissankaria ja katolisen kirkon pyhimystä Jeanne d’Arcia. Hänen toivotaan Mooseksen kirjaan vedoten olevan käyttämättä housuja.

25.1. 12:33

Aamulehti

Käsi sydämellä hyvät kulttuuriartikkelin lukijat, mitä muuta on jäänyt mieleen Jeanne d’Arcista (1412–1431) kuin että hän oli ranskalainen ja hänet poltettiin roviolla?

No, oli vastaus mikä tahansa, reilun annoksen syvyyttä käsityksiin tarjoilee Tampereen Työväen Teatterin Jeanne d’Arcin housut. Kansallisteatterin kotiohjaajana ensi vuonna aloittavan Linda Wallgrenin ohjaama ja käsikirjoittama komedia on mieleenpainuva onnistuminen koko työryhmältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut