Viikinsaaren kesäteatterin kannatusyhdistystä haetaan konkurssiin

Työeläkevakuutusyhtiö Elolla on kesäteatterin kannatusyhdistykseltä saatavia vajaat 49 000 euroa. Viikinsaaren kesäteatterin toiminnanjohtajan Birgitta Putkosen mukaan kesäteatterin toiminta jatkuu normaalisti.

Viime kesänä Viikinsaaren kesäteatterissa katseltiin lastennäytelmää Apo Apponen. Ensi-iltaan löysi tiensä kohtuullinen määrä katsojia.

12.1. 13:40 | Päivitetty 12.1. 17:22

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeuteen on jätetty konkurssihakemus Viikinsaaren kesäteatterin kannatusyhdistyksestä. Hakemuksen on jättänyt Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo.

”Velkoja hakee yhdistystä konkurssiin maksamattomien eläkevakuutusmaksujen takia. Velkasumma on kymmeniä tuhansia euroja”, kertoo asianajaja Janne Vuorilahti Asianajotoimisto Tempo oy:sta, muttei halua yksilöidä summaa tarkemmin.

Pirkanmaan käräjäoikeuteen saapuneen konkurssihakemuksen mukaan työeläkevakuutusyhtiö Elolla on maksusaatavia 48 816,52 euroa.

Asia on tullut käräjäoikeudessa vireille 11. tammikuuta. Konkurssihakemus on kirjattu myös Oikeusrekisterikeskuksen maksukyvyttömyysrekisteriin.

Aamulehti tavoitti torstaina päivällä Viikinsaaren kesäteatterin toiminnanjohtajan Birgitta Putkosen. Konkurssihakemus tuli hänelle uutisena. Putkonen kommentoi asiaa selviteltyään sitä ensin muutaman tunnin ajan ja sanoo iltapäivällä: ”Asia on hoidossa. Viikinsaaren kesäteatterin toiminta jatkuu normaalisti.”

Putkonen ei avaa sitä, millä tavoin asia on hoidettu eli että onko kesäteatterin kannatusyhdistys esimerkiksi maksanut työeläkevakuutusyhtiön velkoman summan tai laatinut siitä maksusuunnitelman.

”Varaustilanne on hyvä”

Viikinsaaren kesäteatterin ohjelmistossa on määrä ensi kesänä pyöriä Ola Tuomisen ohjaama komedia Loma, joka perustuu Risto Jarvan 1970-luvun klassikkoelokuvaan. Näytelmän on määrä tulla ensi-iltaan 14. kesäkuuta, ja näytöksiä on tulossa 34. Lipunmyynti on jo alkanut. ”Varaustilanne on hyvä, vilkkaampi kuin näinä koronaepidemian jäänteiden jälkeisinä vuosina on ollut”, Putkonen sanoo.

Viikinsaaren kesäteatterissa on 450 asiakaspaikkaa.

Ola Tuominen ohjasi vuonna 2017 Viikinsaaren kesäteatteriin komedian Mies, joka ei osannut sanoa ei. Myös tämä näytelmä perustui Jarvan elokuvaan. Se menestyi hyvin.

Viime kesänä teatterissa esitettiin musiikkikomediaa Kaidesaaren tanssit ja lastennäytelmää Apo Apponen. Molemmat esitykset saivat koronarajoitusten jälkeen hyvän vastaanoton.

Viikinsaaren kesäteatterissa on tehty kesäteatteria ammattilaisten voimin useita vuosia.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut