Näyttelijä Antti Tiensuu, 32, innostui jo kadonneeksi luullusta taiteenlajista ja tarttui legendan tuotantoon: ”Minua kiinnostaa epäonnistumisen teema”

Tampereella on maineikas historia lausuvista näyttelijöitä Veikko Sinisalosta lähtien, mutta viime vuosina lausuntataide ei ole ollut aivan samanlaisessa kukoistuksessa kuin takavuosikymmeninä. Antti Tiensuuta, 32, laji on kiinnostanut jo vuosia. Nyt hän ottaa niskalenkin Leonard Cohenin runoista.

Tampereen Teatterin näyttelijä Antti Tiensuu lausuu runoja. Lajista hän innostui jo opiskeluvuosinaan.

4.9.2022 19:00 | Päivitetty 4.9.2022 19:40

Aamulehti

Antti Tiensuu on Tampereen Teatterin näyttelijä, ja Liekki on hänen monologiesityksensä Leonard Cohenin runoista. Mikä Cohenin tuotannossa vetoaa sinuun?

”Olen alun perin tutustunut Leonard Coheniin musiikin kautta. Teini-ikäisenä oli aikakausia, jolloin kuuntelin pelkästään hänen tuotantoaan. Se oli samoihin aikoihin, kun Kaipauksen kirja -kokoelma julkaistiin suomeksi (2008). Sitä kautta tutustuin hänen runotuotantoonsa ja minulle selvisi, että Cohen itse piti itseään ennen kaikkea runoilijana. Cohenin lauluteksteissä minua on aina puhutellut se, että vaikka niissä on massiivisia ja vakavia teemoja, niissä on myös pilkettä silmäkulmassa ja ennen kaikkea armollista itseironiaa. Sitä puolta löysin entistä enemmän hänen runoteksteistään. Itseironia on minulle tervehdyttävää, koska olen ihminen, joka ottaa itsensä usein turhan vakavasti. Cohenin tekstit ovat auttaneet tässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut