Nokian etunäyttämön Saija Viljanen siivoaa leipätyökseen Tampereen Teatteria - Teatteri - Aamulehti

Nokialaisen Etunäyttämön taiteellinen johtaja siivoaa leipätyökseen Tampereen Teatteria – Aiemmin hän häpesi, mutta kokee nyt itsensä etuoikeutetuksi: ”Käytän työn suoman liikkeen hyödyksi”

Filosofoiva siivooja Saija Viljanen luuttuaa menemään Tampereen Teatterin päärakennusta ja mumisee mennessään. Mumisi ainakin silloin, kun hän harjoitteli pääroolia nokialaisen Etunäyttämön jännitysnäytelmään. Aamulla ensimmäiseksi Viljanen sanoo huomenta teatterin kummitukselle.

Nokialaisen teatterin taiteellinen johtaja Saija Viljanen on oppinut hyvän keinon selvitä elämässä eteenpäin. Kannattaa hymyillä ja juoda kahvia.

13.11. 10:11

Moppi avaa mustaan lavaan märkää vanaa. Siistijä Saija Viljanen kävelee pitkin Tampereen Teatterin päänäyttämöä. Ja kävelee takaisin, ja taas takaisin.

Tavallisena työpäivänä siistijä Viljasen mielessä saattaisi tässä kohtaa hyvinkin muotoutua jokin kohtaus aivan toisen teatterin esityksestä. Esimerkiksi nokialaisen Etunäyttämön Jäähän merkitty -teoksen kohta, joka sijoittuu Pitkäniemen mielisairaalaan heti sisällissodan jälkeen. Tässä näyttämöllä hän on luultavasti toisena päivänä mumissut myös meedio Lydia Afterdawnin repliikkejä kirjoittamassaan kauhukomediassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut