Tampereen Teatterissa nähdään ensi syksynä kolme ensi-iltaa - Teatteri - Aamulehti

Tampereen Teatterissa nähdään ensi syksynä kolme ensi-iltaa

Kaksi näytelmistä perustuu kirjoihin ja yksi menestyselokuvaan. Saatana saapuu Moskovaan jatkaa ohjelmistossa keväällä 2022.

Salaisuuksien ilta -näytelmässä kaveriporukka jakaa toisilleen esimerkiksi kaikki illan puhelut ja viestit. Kuvassa vasemmalta Eeva Akulinen, Esa Latva-Äijö, Elisa Piispanen, Marika Heiskanen, Jarkko Tiainen ja Tuukka Huttunen­

25.2. 10:33 | Päivitetty 25.2. 10:45

Aamulehti

Tampereen Teatterissa esitetään syksyllä kolme ensi-iltaa. Ensi-iltansa ja samalla kantaesityksensä saavat italialainen Salaisuuksien ilta -näytelmä sekä Väinö Linnasta kertova Kansalliskirjailija. Lisäksi teatterissa ensi-iltansa saa Charlotte Brontën romaaniin pohjautuva Kotiopettajattaren romaani – Jane Eyre -näytelmä.

Salaisuuksien ilta perustuu italialaiseen Perfetti sconosciuti -menestyselokuvaan. Näytelmän on elokuvasta dramatisoinut Juha Siltanen. Siinä pariskunta Eva ja Rocco kutsuu ystäväporukkansa illallisille, ja seuraleikkinä kaikki päättävät olla toisilleen täysin avoimia, mikä paljastaa lopulta enemmän, kuin kenenkään oli tarkoitus. Näytelmä toteutetaan yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa.

Kansalliskirjailija perustuu Karo Hämäläisen samannimiseen romaaniin (2020). Näytelmän ensi-ilta on 13. lokakuuta. Näytelmäksi sen sovittaa Sami Keski-Vähälä ja ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

Kotiopettajattaren romaani julkaistiin kirjana vuonna 1847 ja sitä pidetään yhtenä brittikirjallisuuden klassikkoteoksista. Sen on näytelmäksi dramatisoinut Polly Teale ja suomentanut Reita Lounatvuori. Näytelmän ohjauksesta ja musiikista vastaa Tampereen Teatterissa vieraileva Jussi Nikkilä.

Teatterin ohjelmistossa jatkavat Eikä yksikään pelastunut ja Kuka pelkää Virginia Woolfia?

Saatana saapuu Moskovaan jatkaa ohjelmistossa tämän kevään jälkeen kevätkaudella 2022, jolloin ohjelmistoon palaa myös Häpeä! Nolo komedia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?