Tampereen Teatteri aloittaa yhteistyön Teatteri Neon kanssa - Teatteri - Aamulehti

Tampereen Teatteri aloittaa yhteistyön kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa

Tavoitteena on etsiä, löytää ja tuoda esiin kehitysvammaisten nuorten aikuisten omaa ääntä.

Teatterinjohtaja Mikko Kanninen, Teatteri NEOn jäsen Ville Mäntynen ja yhteistyön taiteellinen suunnittelija Riikka Papunen aloittavat yhteistyön.

10.11.2020 11:07 | Päivitetty 10.11.2020 11:08

Aamulehti

Tampereen Teatteri aloittaa yhteistyön kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien nuorten teatterin, Teatteri NEOn, kanssa.

Yhteistyön myötä Tampereen Teatterin näyttelijät toteuttavat Teatteri NEOn kanssa yhteisiä työpajoja ja taiteilijatapaamisia. Teatteri tarjoaa myös tilojaan kumppanin käyttöön.

Hankkeen taiteellisen työn suunnittelijana toimii freelancenäyttelijä Riikka Papunen.

–  Toiminnan tavoitteina on kehittää Teatteri NEOn jäsenten teatterintekemisen taitoja ja tutkia käytännössä, miten inkluusio toteutuu kahden erilaisen toimijan välillä, sanoo Papunen tiedotteessa.

Tampereen Teatterin tavoitteena on kehittää toimintansa entistä yhdenvertaisemmaksi ja saavutettavammaksi. Tarkoitus on parantaa myös tukea tarvitsevien mahdollisuuksia kokea teatteria. Teatterinjohtaja Mikko Kanninen pitääkin yhteistyötä erityisen mielekkäänä myös teatterin kannalta.

–  Tavoitteemme on etsiä, löytää ja tuoda esiin kehitysvammaisten nuorten aikuisten omaa ääntä. Toiminnassa näyttäytyy tärkeänä sen hierarkioita purkava luonne, sanoo Kanninen tiedotteessa.

Aikaisemmin NEO – OmaPolun toiminnassa on tuettu kehitysvammaisia nuoria erityisesti kuvataiteiden parissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos