Kesäteatteriliput kannattaa hankkia nyt – Danny-musikaali vetää Valkeakoskella, Pyynikillä hyvin tilaa - Teatteri - Aamulehti

Lipunmyynti Valkeakosken Danny-musikaaliin käy kuumana – Kysyimme, miten isojen kesäteattereiden katsomot ovat täyttyneet

Pyynikin kesäteatterissa nähdään tänä vuonna komedia Nuotin vierestä ja lastennäytelmä Tatun ja Patun Suomi. Viikinsaaressa viihdyttää Miljoonasateen kappaleisiin pohjautuva 506 ikkunaa ja Tampereen Komediateatterin kesäteatterissa Voi veljet! -näytelmä.

Pyynikin kesäteatterin Ehtoolehdon sankarit oli viime kesän hitti. Tänä vuonna Valkeakosken Danny-musikaali on myynyt runsaasti ennakkolippuja.

26.4.2019 19:27 | Päivitetty 27.4.2019 12:07

Aamulehti

Pirkanmaan kesäteatterien ennakkolippuja on myyty tänä vuonna hyvää vauhtia. Perinteisesti suosittuja esitysaikoja ovat viikonloput ja niistä erityisesti lauantaipäivät.

Valkeakosken kesäteatterissa ja Viikinsaaressa lippuja on parhaiten tarjolla arki-illoille. Pyynikin kesäteatterissa perjantai- ja lauantainäytöksiin on poikkeuksellisesti hyvin tilaa, mutta arki-illat alkavat täyttyä.

Valkeakoskella Apianniemen kesäteatterin ennakkomyynti on ollut selvästi viime vuotta vilkkaampaa. Suomen kesäteatterin tuottaja Mervi Paavilainen arvelee, että lipunmyyntiä on vauhdittanut kaunis kevätaurinko ja Danny-musikaalin näyttelijät.

– Oli aivan ihanaa saada Lauri Mikkola toiseksi Dannyksi. Toista Dannya näyttelee Ilkka Koivula, joka on esiintynyt roolissa vuonna 2005.

Paavolan mukaan myös Pälkäneen Sappeen teatteriin on myyty runsaasti lippuja. Sappeella nähdään Olavi Virta -musikaali.

– Lauantaipäivät alkavat täyttymään molemmissa teattereissa.

Valkeakoskella lippuja myydään tavallisesti 25 000–32 000. Paavilainen arvelee, että tänä vuonna lippuja myydään ainakin 30 000.

Dannyn ensi-ilta on 13. kesäkuuta. Olavi Virta -musikaali alkaa pyöriä 4. heinäkuuta.

Viikinsaaren kesäteatterissa nähdään tänä vuonna Miljoonasateen kappaleisiin pohjautuva musiikkikomedia 506 ikkunaa. Ensiesitys on 13. kesäkuuta.

Yhteensä lippuja on myynnissä 18 600. Lipunmyynnistä kerrotaan, että niistä noin kolmannes on nyt ostettu tai varattu. Tilanne vastaa viime vuotta.

Pyynikin kesäteatteri tarjoilee kesäkatsojille komediaa ja koko perheen seikkailua. Nuotin vierestä saa ensi-iltansa 14. kesäkuuta ja Tatun ja Patun Suomi 4. heinäkuuta.

Nuotin vierestä -esityksen lipuista on tällä hetkellä mennyt runsaat puolet, eli 24 000. Viime kesään verrattuna määrä on noin 10 000 kappaletta vähemmän. Toiminnanjohtaja Hanna Suurhaskon mukaan komedia on katsojille selvästi vieraampi kuin viime kesänä pyörinyt Ehtoolehdon sankarit.

–  Viime kesänä jouduimme myymään paljon ei-oota. Nyt katsomoon ainakin mahtuu.

Nuotin vierestä -komediasta on luvassa ensi kertaa viittomakielelle tulkattu näytös, hyväntekeväisyysnäytös ja tavallista myöhempään alkava, valaistu iltanäytös.

Tampereen Komediateatterin kesäteatterissa nähdään Ray ja Michael Cooneyn Voi veljet! -näytelmä. Teatterinjohtaja Panu Raipia kertoo, että viime kesän katsojamäärään odotetaan selvää kasvua.

– Viime kesä oli niin kuuma, ettei meillä käynyt paljon väkeä. Jäimme hieman alle 20 000 katsojan. Nyt odotamme lähemmäs 30 000 katsojaa ja olemme Voi veljet! -näytelmän kanssa tässä kohtaa hyvässä vauhdissa, Raipia sanoo.

Näytelmää tähdittävät muun muassa Jukka Puotila ja Jukka Leisti.

– Vetovoimaa varmaan selittää se, että tunnettu koomikkopari Puotila ja Leisti tekevät kymmenen vuoden tauon jälkeen vielä yhden kesänäytelmän yhdessä, Rapia kertoo.

Lavalla nähdään myös muun muassa Mari Turunen, Petra Karjalainen ja Tommi Raitolehto.

Lapsille suunnattu näytelmä Komediateatterissa on kesällä Risto Räppääjä ja villi kone. Näytelmä käsittelee ajankohtaista aihetta: peli- ja koneriippuvuutta.

– Ennakkomyynnin perusteella siinä ollaan varmaan tekemässä yleisöennätystä täyttöasteen puolesta.

Perinteisesti ensi-illan jälkeinen viikko on Raipian mukaan myydyin, mutta esimerkiksi viikonloppuihin on vielä hyvin tilaa. Ryhmät tekevät varauksensa hyvissä ajoin, mutta nyt liikkeellä ovat jo myös muut.

– Tämä on sitä aikaa, kun kesälomat ja lomasuunnitelmat alkavat selvitä, joten nyt myös yksittäiset ihmiset ja pienryhmät alkavat varailla paikkoja. Puhelimet ja nettikauppa käyvät kuumana, Raipia kuvailee.

Kesän uutuutena Komediateatterin kesäteatterissa on pieni anniskelukatsomo, johon laki antaa nykyään mahdollisuuden.

Voi veljet! -näytelmän ensi-ilta on 8. kesäkuuta ja Risto Räppääjä ja villi kone -näytelmän 14. toukokuuta.

Täydennys 27.4. kello 12.04: Lisätty juttuun Tampereen Komediateatterin kesäteatterin tiedot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut