Pukki palatsissa -arvio: Henriikka Roon tankotanssi on parasta Sketsiteatteri Palatsin pikkujoulupölhöilyssä - Teatteri - Aamulehti

Miehet pölhöilevät ja nainen tanssii tangolla Palatsissa

Teatteriarvio: Jari Salmen, Teemu Koskisen ja Henriikka Roon Pukki palatsissa yhdistää tankotanssin kankihuumoriin.

Teemu Koskinen yrittää näyttää Jari Salmelle kuinka vietellä nainen, Henriikka Roo, baaritiskin yli. Yrityksestä löytyy Pukki palatsissa -esityksessä videolta kolme variaatiota.­

2.11.2019 19:26

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Jari Salmi pitää linjansa, mitä täytyy kunnioittaa. Hänen kirjoittamansa pikkujouluhupailu Pukki palatsissa on jälleen yhdistelmä elävää ja ennalta videoitua sketsiä, kuten Sketsiteatteri Palatsin avaushupailu Money Makers.

Minusta elävän ja videoidun shown hybridi on edelleen rakenteeltaan sietämätön, mutta Salmen on tehtävä mitä Salmen on tehtävä. Hänen show’nsahan se on.

Lavalla ja ravintolassa sekä videoilla pölhöilevät taas Salmi itse sekä näyttelijä Teemu Koskinen. Uutena elementtinä mukana on kenties maailman paras tankotanssitaiteilija Henriikka Roo. Hän laskeutuu kevyesti tangolta myös kolmanneksi koomikoksi lavalle elävän ja ennalta tallennetun shown sketseihin.

Roon tankotanssi on kuin balettia laajennettuna lisäulottuvuudella. Hänen ilmaisussaan on samaa maagiselta tuntuvaa painovoiman jallittamista kuin Jaakko Ojasen skeittaamisessa.

Roon tanssi on lumoavaa. Kun se yhdistetään perinteisimpään mahdolliseen Spede-huumoriin, tai sen yritykseen, syntyy vähintäänkin hätkähdyttävä teos. Tästä kehut Salmelle.

Henriikka Roo on mestari tankotanssissa. Hänen soolonsa ja duettonsa ovat Pukki palatsissa -esityksen kohokohtia. Teemu Koskinen ja Jari Salmi luottavat esityksessä enemmän perinteiseen spedeilyyn.­

Salmen lyijykynä on kuitenkin tällä kertaa jäänyt teroittamatta. Money Makersissa oli muutama hyvä sketsi, Pukki palatsissa -show’ssa ei ainuttakaan.

Lähinnä Salmi ja Koskinen juoksentelevat pitkin ravintolaa ja möykkäävät. Välillä heillä on jalassaan pussihousut ja päässään karvalakit, välillä viuhahdellaan liikepuvuissa.

Möykkä koskee yleensä jollakin tavalla vähintään vuosikymmenten takaisia käsityksiä miesten naisten vonkauksesta, miesten miehinä olemisesta, kahdella sanalla: miesten tyhmyydestä. Oikein sisällöksi nämä teemat eivät käänny. Oivallukset, sivallukset ja neronleimaukset jäävät möykästä puuttumaan. Tai ehkä kyse on vain minusta.

Onneksi on Roo. Hän vetää dominanttina mukaansa tangolle myös Teemu Koskisen, josta paljastuu hänestäkin hätkähdyttävä tankotanssijapotentiaali. Koskisen ja Roon duetto tangolla ja lavalla on illan kohokohta.

Tunnelma vanhassa Kino-Palatsissa on nyt silti parempi kuin Money Makersissa. Salmi, Koskinen ja Roo myös kannustavat koko ajan kuvaamaan ja somettamaan esitystä show’n aikana, antavat kuoharipullon vielä palkinnoksi mielestään illan parhaasta somekuvasta.

Tarjoilijoitakin näkyy enemmän show’n aikana salissa kuin Money Makersin ensi-illassa ja palvelu on notkeampaa kuin teatterin avajaisissa. Homma siis menee eteen päin.

Pukki Palatsissa

☆☆

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jari Salmi.

Esiintyjät: Jari Salmi, Teemu Koskinen ja Henriikka Roo.

Ensi-ilta: Sketsiteatteri Palatsissa 1.11.2019

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?