Tampereen Työväen Teatteri lomauttaa koko henkilökuntansa - Teatteri - Aamulehti

Tampereen Työväen Teatteri lomauttaa koko henkilökuntansa – Neljän viikon pakkolomat koskevat 120 henkilöä ja ne sijoitetaan portaittain joulukuulle

Koronapandemia aiheuttaa TTT:lle miljoonan euron tappiot, arvioi teatterinjohtaja Otso Kautto. Turvavälien takia syksyn loppuunmyytyihin musikaaleihin on voinut ottaa yleisöä vain 60 prosenttia normaalista.

TTT:ssa saa tänä syksynä ensi-iltansa kymmenen näytelmää, joista kuusi on kotimaisia kantaesityksiä. Kuva suuren näyttämön Hamletista. ­

12.10.2020 13:52

Aamulehti

Tampereen Työväen Teatteri lomauttaa koko henkilökuntansa, kaikkiaan 120 henkilöä. Juuri päättyneet yhteistoimintaneuvottelut teatteri käynnisti elokuun lopulla.

Tamperelaiset teatterit ja tapahtumanjärjestäjät ovat ahtaalla koronavirustilanteen jatkuessa – osalla takana jo lähes 300 päivää ilman toimintaa

Neljän viikon mittaiset lomautukset sijoitetaan portaittain ja pääasiassa joulukuulle. Vielä ei ole varmaa vaikuttavatko ne esityksiin, mutta portaittaisella sijoittelulla pyritään varmistamaan se, että vaikutukset esitystoimintaan ovat mahdollisimman vähäiset.

Teatterinjohtaja Otso Kautto kertoo teatterin lähettämässä tiedotteessa, että yhteistoimintaneuvotteluissa lähdettiin liikkeelle neljästä tavoitteesta:

– Halusimme säilyttää työpaikat, turvata esitystoiminnan, valmistautua täysipainoisesti syksyyn 2021 sekä turvata alan freelancereiden työn jatkuvuus.

Kauton mukaan yhteistoimintaneuvottelut sujuivat hyvässä yhteisymmärryksessä eri henkilöstöryhmien kanssa.

60 prosentin täyttöaste

Kuluvan syksyn ohjelmistoa Kautto kuvaa taiteelliseksi menestystarinaksi, josta olisi ilman koronapandemiaa tullut myös taloudellinen menestys.

Suuren näyttämön uusia musikaaleja Hamlet ja Kinky Boots on esitetty täysille saleille. Samoin Hitler ja Blondi, Voi Luoja! ja Idiootit ympärilläni ovat myyneet hyvin.

Paljetit ja korkokengät valtasivat sekä näyttämön että katsomon Kinky Boots -musikaalin ensi-illassa – katso kuvat huikeista puvuista yleisön joukossa

Turvavälien takia korona-ajan loppuunmyyty tarkoittaa kuitenkin paljon pienempää lipunmyyntiä kuin normaalisti. Suurella näyttämöllä se tarkoittaa 470 paikkaa 815 paikan sijaan. Täyttöaste on tällöin noin 60 prosenttia.

– Teatterin ennakoivista toimenpiteistä huolimatta tappio tulee vuoden 2021 loppuun mennessä olemaan arviolta miljoona euroa. Lisärahoitus on näissä olosuhteissa edelleen tarpeen, Kautto toteaa tiedotteessa.

Syksyn ohjelmistossa TTT:llä on ensi-iltoja on kaikkiaan kymmenen, joista kuusi on kotimaisia kantaesityksiä. Esityksiä on syksyn aikana kaikkiaan 207.

Tampereen Työväen Teatteri keskeytti keväällä esitystoimintansa 12.3. pandemiatilanteen vuoksi. Kesällä teatteri vältti lomautukset saatuaan Opetusministeriön pandemiatuen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?