Miten 264000 euron valtionosuuden menetys vaikuttaa Tampereen Työväen Teatterin – säästetäänkö se jo johtajan palkassa? - Teatteri - Aamulehti

Tampereen Työväen Teatterin valtionosuus vähenee ensi vuonna 264 000 eurolla – Miten tämä vaikuttaa teatterin toimintaan?

Tampereen Työväen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen on viime aikoina saanut usein pohtia teatterinsa taloutta.

2.11.2018 10:43

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) päätti teattereiden, orkesterien ja museoiden ensi vuoden valtionosuuksista. Tampereen Työväen Teatterin tukea on edellisvuodesta laskettu neljällä henkilötyövuodella eli noin 264 000 eurolla.

Lue lisää:Tamperelaisten teatterien valtionosuusrahat vähenevät kaikilla muilla paitsi Komediateatterilla – Tampereen Työväen Teatteri menettää eniten

Miten valtionosuuden lasku vaikuttaa Tampereen Työväen Teatterin toimintaan, hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen?

–264 000 euroa on paljon rahaa, se on aika monen ihmisen palkka. Siitä ei tule henkilöstövaikutuksia, mutta on tehtävä töitä tiukemmalla budjetilla.

–Toinen puoli yhtälöä on tulot. Jos kiinnostus esityksiimme jatkuu, kuten tähän asti tänä vuonna, rahoituksen menetys on helpompi kestää.

Tampereen Työväen Teatterillahan ei juuri nyt ole teatterinjohtajaa. Teatterinjohtajaton kausi on syyskuun alusta joulukuun loppuun. Onnistutteko säästämään osan menettämästänne summasta johtajan palkkakuluissa?

–Todella marginaaliseti, koska johtajan työt täytyy silti hoitaa. Tehtävät on jaettu neljän kuukauden ajaksi johtoryhmälle, ja heille täytyy kompensoida rahallisesti vastuuta. Säästetään muutamia tonneja.

Miten tuollainen tehtävien jakaminen onnistuu?

–Johtoryhmä on hyvin yhteen hitsautunut. He ovat suunnitelleet tehtävien jakamisen itse.

Vastaako tuleva johtaja Otso Kautto silti ohjelmistosuunnittelusta?

–Hän on syksyn erityistehtävissä, tekee päivän, kaksi viikossa, ja keskittyy silloin nimenomaan taiteelliseen suunnitteluun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos