Sofi Oksasen Rakastan sinua jo nyt -näytelmästä tehdään radiokuunnelmaa - Teatteri - Aamulehti

Sofi Oksanen pohtii äitiyttä ja lapsettomuutta – Radioteatteri sovittaa Rakastan sinua jo nyt -näytelmästä kuunnelman

Sofi Oksasen näytelmä Rakastan sinua jo nyt on saanut Saksassa kiittävät kritiikit. Päähenkilöt ovat englantilainen lapseton Mary ja ukrainalainen munasolunluovuttaja.­

4.10.2017 16:50

Ylen Radioteatteri tekee kuunnelmaa Sofi Oksasen Rakastan sinua jo nyt -näytelmästä. Kuunnelman ensiesitys on tammikuussa 2018.

Rakastan sinua jo nyt on Sofi Oksasen kirjoittama osuus Wienin Burg-teatterissa tammikuussa kantaesitetystä, Barbara Freyn ohjaamaan Eurooppalainen ehtoollinen -esitykseen.

Teos muodostuu viiden naiskirjailijan kirjoittamasta Euroopan nykytilaa käsittelevästä pienoisnäytelmistä.

Sofi Oksasen kirjoittama näytelmä käsittelee Itä- ja Länsi-Euroopan välistä taloudellista kuilua ja naisen oikeuksia lapsettomuuden ja äitiyden näkökulmasta.

Näytelmä on saanut Saksassa kiittävät kritiikit. Der Spiegelin mukaan Oksasen osuus on koko Eurooppalainen ehtoollinen -illan vahvinta antia.

–Oksanen luo naisen ruumiin merkityksestä vahvan kuvan, jota ilman olisi vaikea ymmärtää päähenkilöiden motiiveja, kirjoitti puolestaan Nachtkritik.

Näytelmä Helsingin kaupunginteatteriin

Radioteatterin kuunnelmassa ukrainalaista munasolun luovuttajaa Dariaa esittää Niina Koponen, englantilaista lapsetonta Marya Marjaana Kuusniemi-Korhonen ja koordinaattoria Outi Vuoriranta. Kuunnelman ohjaa Soila Valkama.

Wienin esitysten jälkeen Burg-teatterin Eurooppalainen ehtoollinen -näytelmä on vieraillut Saksassa Berliinissä Deutsches Theaterissa. Näytelmästä on suunnitteilla tuotanto myös Helsingin Kaupunginteatteriin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?