Tampereen Työväen Teatteri pyrkii välttämään lomautukset aikaistamalla lomia – jos koronapandemia jatkuu, koko henkilökunta on mahdollista lomauttaa kuukaudeksi - Teatteri - Aamulehti

Tampereen Työväen Teatteri pyrkii välttämään lomautukset aikaistamalla lomia – jos koronapandemia jatkuu, koko henkilökunta on mahdollista lomauttaa kuukaudeksi

Saska Pulkkisen tähdittämä Hamlet on yksi Tampereen Työveän Teatterin syksyn suunnitelluista ensi-illoista. – Suunnitelmat tähtäävät siihen, että pandemiatilanne vaikuttaisi mahdollisimman vähän syksylle suunniteltuihin esityksiin, teatterinjohtaja Otso Kautto sanoo.­

20.4.2020 12:11

Aamulehti

Tampereen Työväen Teatterissa pyritään välttämään henkilökunnan lomautukset aikaistamalla kesälomia. Ratkaisuun päädyttiin yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen.

Teatterin henkilökunta jää asteittain ja porrastetusti kesälomalle toukokuun alusta lähtien. Varsinainen harjoitustoiminta on tarkoitus aloittaa jälleen 29.6.2020.

Siinä tapauksessa, että pandemiatilanne pitkittyy eikä teatterissa päästä palaamaan töihin vielä 29.6., teatterin yhteistoimintaneuvotteluissa on varauduttu myös lomautuksiin. Koko henkilökunta on mahdollista lomauttaa kuukaudeksi ajalla 29.6.–26.7.2020.

– Nyt lomautuksesta sovittiin jo ennakkoon, jotta tilanne olisi kaikille selkeämpi ja teatterin talouden turvaamiseksi olisi työkalu olemassa, mikäli töihin paluu viivästyy, teatterinjohtaja Otso Kautto sanoo tiedotteessa.

Luottamushenkilö, näyttelijä Jyrki Mänttäri toteaa teatterin tiedotteessa, että henkilökunta luottaa tehtyihin päätöksiin ja ymmärtää koronaepidemian arvaamattomuuden ja tulevaisuuden ennustamisen hankaluuden.

– Koko henkilökunta toivoo, että pandemia laantuisi heinäkuuhun mennessä ja pääsisimme täysipainoisesti tekemään sitä, missä me olemme hyvä – teatteria.

Kautto kertoo, että suunnitelman tähtäävät siihen, että pandemiatilanne vaikuttaisi mahdollisimman vähän syksylle suunniteltuihin esityksiin. TTT:n ohjelmistoon on tulossa syksyllä kaksitoista ensi-iltaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?