Blue Man Group Tampere-taloon syyskuussa - Teatteri - Aamulehti

Maailmanlaajuinen teatterin jättimenestys Blue Man Group saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen – ensimmäisenä kohteena Tampere-talo

Blue Man Group on kansainvälinen teatteri- ja musiikkisensaatio, jonka on nähnyt jo noin 35 miljoonaa ihmistä. Syyskuussa ryhmä saapuu Tampereelle.

Blue Man Group käyttää esityksissään esimerkiksi rumpuja, joihin on laitettu maalia. Tämä yhdistää musiikin visuaaliseen elämykseen – ja aiheuttaa aikamoista sotkua.

13.5.2019 8:44

Aamulehti

Valtaisaa suosiota maailmalla saavuttanut teatteriryhmä Blue Man Group saapuu Tampere-taloon esiintymään syyskuussa.

Yhdysvaltalainen ryhmä saapuu syyskuun puolivälissä Suomeen ensimmäistä kertaa. Tampereen jälkeen he esiintyvät Helsingin areenalla.

Blue Man Group koostuu sinisistä, kaljuista miehistä, jotka yhdistelevät esityksissään komediaa, musiikkia ja sanatonta viestintää.

Ryhmä on saanut alkunsa 1987 kolmen hengen kaveriporukan hassuttelusta. Nykyään esiintyjiä on yhteensä 70 ympäri maailmaa ja The New York Timesin mukaan esitykset tuottavat vuosittain 100 miljoonaa dollaria.

– Emme olisi ikinä osanneet kuvitella mihin kaikkialle luomamme viaton ja utelias hahmo nimeltä Blue Man meidät johtaisi. Meille on iso kunnia päästä jakamaan show myös suomalaisyleisön kanssa, ryhmän perustajajäsen Chris Wink kertoo Tampere-talon tiedotteessa.

Tähän mennessä ryhmän esityksiä on käynyt katsomassa maailmanlaajuisesti noin 35 miljoonaa ihmistä. The New York Times kertoo, että vuosittain ryhmän esityksissä käy noin kaksi miljoonaa ihmistä.

Blue Man Goupin esitykset ovat tunnettuja siitä, että niissä voi tapahtua mitä tahansa. Yleisöön saattaa esimerkiksi lentää maalia, ruokaa tai vessapaperia. Kotisivullaan ryhmä esittelee toimintaansa kolmella sanalla: rokkaa, naura ja biletä (rock, laugh, party). Esityksen jälkeen katsoja ei välttämättä edes tajua, mitä juuri todisti, mutta ryhmän lupausten mukaan on ainakin pitänyt hauskaa.

Esityksiä ryhmällä on Tampere-talossa 14., 15. ja 16.9. Lauantaina ja sunnuntaina esityksiä on kaksi, lisäksi maanantaina on vielä yksi esitys. Liput tulevat myyntiin 20. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut