Miten rahoja saa kerätä koulussa teatteriretkeä tai luokkaretkeä varten? Selvitimme puhuttaneen ja tuoreen linjauksen: ”Huoltajilta ei kerätä mitään maksuja”

Lasten teatteriretkien kustantaminen kouluista ja päiväkodeista on vastatuulessa Tampereella. Vastaava rehtori Ville Raatikainen ehdottaa, että yritykset tai varakkaat ihmiset voisivat sponsoroida teattereita. ”Teatteriesitys voi olla myös ilmainen, sehän on teattereista kiinni.” Vanhemmilta ei saa kerätä rahaa. Vanhempainyhdistys voi edelleen ohjata myyjäistulonsa esimerkiksi koko luokka-asteen kulttuuririentoon.

Ville Raatikainen kertoo, että perusopetuksen on oltava maksutonta. Hänen mukaansa tällä on vaikutuksia siihen, miten rahoja voidaan kerätä retkiin.

28.2.2020 19:09

Aamulehti

Vastaava rehtori Ville Raatikainen Tampereelta, onko Tampereen kouluissa tehty jonkinlainen uusi linjaus rahankeruusta, joka koskee esimerkiksi leirikouluja, luokkaretkiä ja teatterikäyntejä?

– Kaikissa Suomen kouluissa on jouduttu tekemään linjaus. Apulaisoikeusasiamies on linjannut, että yksiselitteisesti perusopetus on maksutonta. Esimerkiksi liikuntapäivänä ei voi tarjota vaikka maksullista laskettelua ja rinnalla jotain muuta maksutonta muuta vaihtoehtoa. Laskettelupäivä voidaan toki järjestää, mutta silloin koulu tai kunta maksaisi tämän retken.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut