Tamperelaisen ammattinukketeatteri Mukamas täyttää 40 vuotta –Aamulehden tähtijuttu - Teatteri - Aamulehti

Teatteri Mukamaksen ura on ollut alusta asti kansainvälinen – maanantaina on päivälleen 40 vuotta tamperelaisen ammattinukketeatterin ensimmäisestä ensi-illasta

Moni ajaa tietämättään päivittäin tamperelaisen ammattinukketeatteri Mukamaksen kotinäyttämön ohi. Teatteri Mukamas täyttää tänä syksynä jo 40 vuotta. Aluksi nukkeja rakennettiin autotallissa ja tuleva teatterinjohtaja valitsi projektinsa imetystilanteen mukaan. Nukketeatteri Mukamaksen vuosikymmenet heijastavat virtauksia nukketeatteririntamalla.

Asunto A 40 -esityksessä on mukana sekä suuria nukkeja, jotka roikkuvat henkareissa, että pieniä superlonista valmistettuja nukkeja.

21.9.2019 7:32

Aamulehti

Nukketeatterissa on solmittu elämän mittaisia ystävyyssuhteita yli valtioiden rajojen. Sellainen ystävyys oli teatterinjohtaja Mansi Styczin ja tsekkiläisen ohjaaja Josef Kroftan välillä.

Nyt Tampereella ohjaa edesmenneen Kroftan tytär. Tsekkiläinen Jana Bačová-Kroftová vastaa Teatteri Mukamaksen 40-vuotisesityksen, Asunto A 40:n, visuaalisesta suunnittelusta ja ohjauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: