Eino Salmelaisen säätiön tunnustus näyttelijä Mari Turuselle - Teatteri - Aamulehti

Eino Salmelaisen säätiöltä tunnustus näyttelijä Mari Turuselle, kahdelle muulle Tampereen Teatterin henkilökuntaan kuuluvalle sekä Notre Damen kellonsoittajassa loistaneelle kuorolle

Raatihuoneen juhlallisuudet jouduttiin tänä vuonna jättämään koronapandemian takia väliin.

Mari Turusen 25-vuotistateilijajuhlavuosi huipentui Eino Salmelaisen Säätiön tunnustukseen. Nyt teatterilla jännitetään, milloin Turunen kollegoineen pääsevät taas esiintymään.

12.5.2020 16:02

Aamulehti

Eino Salmelaisen säätiön vuosittain jakamat tunnustuspalkinnot ja apurahat saivat tämän vuoden osalta Tampereen Teatterin näyttelijä Mari Turunen, äänimestari Ivan Bavard, kirjanpitäjä-palkanlaskija Tarja Virtanen sekä kamarikuoro Tampere Cappella.

Mari Turunen on kuulunut Tampereen Teatterin näyttelijäkuntaan lähes koko 25-vuotisen uransa ajan.

Hänen oli tarkoitus pitää taiteilijajuhlat maaliskuun loppupuolella, mutta viikkoa ennen sitä koronavirus sulki teatterit ja juhla siirtyy myöhemmäksi.

Turunen tunnetaan ahkerana ja osaavana näyttelijänä, joka tuo työryhmään aina laatua. Viime aikoina hän on laajentanut reviiriään myös kirjoittamiseen. Loppuunmyydyn Häpeä! – Nolo komedia -näytelmän hän kirjoitti yhdessä Kaisa Helan kanssa.

Äänimestari Ivan Bavard on tehnyt koko teatteriuransa Tampereen Teatterissa. Hänestä on vuosien aikana kasvanut osaava äänimestari, ja hänelle on kuin luonnostaan langennut ääniosaston esimiestehtävät. Tampereen Teatterille Bavardin työpanos viime vuosien suurmusikaalien äänisuunnitteluissa on ollut korvaamaton.

Tarja Virtanen aloitti Tampereen Teatterin palveluksessa vuonna 1974. Hän on luotettava, pidetty ja ahkera työntekijä, jonka pitkästä teatterituntemuksesta ja hiljaisesta tiedosta on ollut Tampereen Teatterille monessa tilanteessa korvaamattoman suurta hyötyä.

Kamarikuoro Tampere Cappella teki teatterivalloituksensa keskenloppuneella näytäntökaudella Tampereen Teatterin suositussa ja kiitetyssä Notre Damen kellonsoittaja -musikaalissa. Tampere Cappella täydensi vahvalla musiikillisella osaamisellaan katedraalin patsaiksi pukeutuneina musikaalin vaikuttavaa ja vakuuttavaa musiikkimaailmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: