Tampereen jättihankkeen hurjat suunnitelmat: aikaisempia tornitaloja korkeammiksi nousevat talot muuttavat kaupungin ilmeen – Myös tähtiarkkitehdin nimeä väläytelty

Tampereen kansi ja areena -hankkeen toisen vaiheen eli pohjoiskannen ja asemakeskuksen alueelle on haettu vaikutteita maailmalta. Aluetta muokkaavat myös rakentamisen ja ympäristöjen rakentamisen uudet suuntaukset vehreämmästä kaupunkiympäristöstä.

Nokia-areenalta rautatieaseman suuntaan rakennettavan pohjoiskannen ja asemakeskuksen alueelle laaditaan uusi suunnitelma, joka pitää sisällään ainakin korkeaa rakentamista, mutta mahdollisesti myös aikaisempaa enemmän yhdysvaltalaisarkkitehti Daniel Libeskindin arkkitehtitoimiston kädenjälkeä.

Aamulehti

Kansi- ja areena -hankkeen toisen vaiheen suunnitelmat menevät uusiksi. Nokia-areenalta rautatieaseman suuntaan rakennettavan pohjoiskannen ja asemakeskuksen alueelle laaditaan kokonaan uusi suunnitelma. Millaiselta kokonaisuus lopulta näyttää ja mitä alueella aletaan ensimmäisenä rakentaa on vielä avoinna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut