Tuhopolttojen sarja sai kaupungit varpailleen – Riskialttiita kohteita valvotaan nyt tarkemmin Tampereella ja Kangasalla

Tampereella on noin kolmekymmentä tuhopolttoriskikohdetta. Rakennukset ovat joko maisemaltaan arvokkaita tai sijainniltaan sellaisia, että ne ovat otollisia tuhopoltoille.

Breitensteinin huvila paloi viime viikonloppuna Tampereen Santalahdessa. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle rakennus oli jo ilmiliekeissä, eikä sitä pystytty enää pelastamaan.

Aamulehti

Kevään aikana Tampereella on tuhoutunut useita rakennuksia epäillyissä tuhopoltoissa. Yhteistä rakennuksille on, että ne ovat olleet hylättyjä tai pitkän tyhjillään.

Paloissa on tuhoutunut esimerkiksi Santalahdessa sijaitseva Breitensteinin huvila ja Kaukajärven seurakuntatalo. Paloja on ollut kevään aikana Tampereen lisäksi myös Ylöjärvellä, Kangasalla ja Pirkkalassa.

Lue lisää: Myös toinen tuhotyö Tampereella lauantain vastaisena yönä – Santalahdessa tuhoutui historiallinen huvila, Koiviston­kylässä paloi autiotalossa

Epäillyt tuhopoltot ovat saaneet kiinteistöjen omistajat varpailleen, ja esimerkiksi Tampereen kaupungin omistamissa riskialttiissa kohteissa valvontaa on lisätty.

Tampereen tilapalveluiden toimitusjohtaja Petri Mölsä kertoo, että päätös valvonnan lisäämisestä tehtiin viime viikonloppuna tapahtuneen Breitensteinin huvilan epäillyn tuhopolton jälkeen.

Mölsä kertoo, että Tampereella on noin kolmekymmentä tuhopolttoriskikohdetta. Rakennukset ovat joko maisemaltaan arvokkaita tai sijainniltaan sellaisia, että ne ovat otollisia tuhopoltoille. Mölsä ei halua yksilöidä kohteita tarkemmin.

Nyt yksityinen vartiointiliike valvoo näitä rakennuksia tarkemmin päivittäin. Lisäksi osassa rakennuksista on jo valmiiksi kameravalvonta. Valvonnan lisäämisestä kertoi ensimmäisenä Yle.

Valvontaa lisätty myös Kangasalla

Tampere ei ole ainoa kaupunki, jossa kiinteistöjen valvontaa on lisätty palojen jälkeen. 28. huhtikuuta Kangasalla paloi vanhassa ammattikoulurakennuksessa. Palon jälkeen kaupunki lisäsi valvontaa neljässä kohteessa.

Kangasalan kaupungin kiinteistöinsinööri Harri Pitkämäki kertoo, että valvontaa jatketaan ainakin alkukesän ajan. Pitkämäki sanoo, että valvonnan jatkamiseen vaikuttaa se, saako poliisi tutkinnan etenemään ja tilanteen rauhoitettua tuhopolttojen osalta.

Mitä?

Pirkanmaan autiotalopaloja vuonna 2023

20.5. Tampere, Pahvitehtaanraitti ja Koivistontie

7.5. Ylöjärvi, Siivikkalantie

4.5. Urjala, Astalantie

11.4. Tampere, Hippoksenkatu

28.4. Kangasalan vanha ammattikoulu

23.4. Tampere, Osuusmyllynkatu

23.4. Tampere, Juvankatu.

21.4. Tampere, Osuusmyllynkatu

20.4. Tampere, Isolammenkatu

11.4. Pirkkala, Hahmontie

24.2. Ylöjärvi, Rinnekalliontie

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut