Tämä melko tuntematon nainen on nousemassa merkittäväksi vallankäyttäjäksi Tampereella – ”Lasikattoja voi rikkoa missä iässä vaan”

Varavaltuutettu Anne Liimola (sd.) nousee kesäkuussa Tampereen konsernijaoston puheenjohtajaksi. Hän on vaativassa tehtävässään ensimmäinen nainen pormestaritason poliitikkojen Lauri Lylyn (sd.) ja Kalervo Kummolan (kok.) jälkeen. ”Tiedän, että astun isoihin saappaisiin, mutta onhan minulla vähän pienempi jalkakin”, Liimola naurahtaa.

Korona-aikana Anne Liimola löysi kotikulmien mainiot retkeilymahdollisuudet. Hervantajärven retkeilyalueen luontopolku kiertää myös keidassuon keskellä olevan Makkarajärven.

Aamulehti

Kesäsade ripsii Hervannan Makkarajärven peilityyneen pintaan, jota lipuu järvellä pesivä kaakkuri. Punaisiin retkeilyvaatteisiin pukeutunut nainen astelee pitkospuita pitkin nuotiopaikalle ja esittäytyy Anne Liimolaksi. Tapaamme täällä järvenrannassa, koska Liimola sai valita haastattelupaikaksi itselleen rakkaan ja mieluisan ympäristön. Hän kertoo harrastaneensa luontoretkeilyä jo seitsemänvuotiaasta asti, jolloin liittyi perinteiseen partioseuraan Tampereen Lokkeihin. ”Etenin lippukunnanjohtajaksi ja olen edelleen jäsen. Partio on hyvä harrastus, joka kasvattaa vastuuntuntoa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut