Matkustajat saivat oireita bussissa Tampereella, poliisi on kuulustellut sumuttajan: aineen koostumus yhä mysteeri

Linjan 80C bussissa sattui viime torstaina erikoinen välikohtaus, jossa bussista poistunut matkustaja suihkutti jonkinlaista suihketta toisen matkustajan kasvoille.

Aamulehti

Tampereella linja-autossa suihkutetun aineen koostumus on edelleen mysteeri. Linjan 80C bussissa sattui viime torstaina erikoinen välikohtaus, jossa bussista poistunut matkustaja oli hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan suihkuttanut jonkinlaista suihketta toisen matkustajan kasvoille.

Sumuttamisen kohteeksi joutunut henkilö ja useat muut bussin matkustajat saivat sumutteesta oireita. Poliisi arvioi aiemmin, että linja-autossa oli tapahtumahetkellä 25 matkustajaa.

Poliisi tutkii tekoa pahoinpitelynä.

Epäilty tekijä otettiin pian tapahtuneen jälkeen kiinni Lielahdenkadulla. Hänet on kuulusteltu ja vapautettu, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso. Laakson mukaan epäilty ei ole kertonut, mistä aineesta oli kyse. Poliisi epäilee epäillyn hankkiutuneen eroon aineesta tavalla tai toisella ennen kiinnijäämistään.

Kuulustelussa ei ole selvinnyt myöskään teon motiivia. Laakso ei kommentoi sitä, mikä epäillyn ja sumutuksen uhrin välinen suhde oli.

Osa matkustajista oli ehtinyt poistua bussista ennen kuin poliisi sai tapahtumapaikalla tekemänsä selvitykset valmiiksi. Sumutteelle altistuneet matkustajat ovat voineet vielä jälkikäteen ilmoittautua tutkittavan rikosasian asianomistajiksi. Tähän mennessä ilmoituksia ei ole tullut. ”Todennäköisesti oireet ovat olleet lieviä, koska asianomistajiksi ei ole ilmoittauduttu”, Laakso sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut