Palohälytys herätti huomiota illan viimeisen MM-pelin jälkeen – Asukkaita evakuoitui ulos Nokia-areenan viereisestä tornitalosta

Palomestari Jari Hiltusen mukaan pelastuslaitos ei evakuoinut asukkaita, vaan he olivat menneet ulos omatoimisesti. Pelastuslaitoksen ohjeen mukaan tornitalosta ei pitäisi poistua palohälytyksen aikana ilman pelastuslaitoksen käskyä.

Aamulehden lukijan mukaan palohälytys soi Topaasin rappukäytävissä ainakin parikymmentä minuuttia.

Aamulehti

Palohälytys Nokia-areenan vieressä sijaitsevassa tornitalo Topaasissa herätti huomiota myöhään maanantai-iltana. Aamulehden lukijan mukaan talon asukkaita evakuoitui ulos vähän kello 23 jälkeen. Palohälytys tuli vain vähän illan viimeisen MM-pelin jälkeen.

Palomestari Jari Hiltunen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta kertoo, että kyse oli automaattihälytyksestä, joka oli lauennut ruuanlaitosta tulleesta kärystä. Varsinaista tulipaloa ei siis ollut, vaan pelastuslaitos kävi vain varmistamassa tilanteen.

Hiltusen mukaan pelastuslaitos ei evakuoinut asukkaita, vaan he olivat menneet ulos omatoimisesti. Pelastuslaitoksen ohjeen mukaan tornitalosta ei pitäisi poistua palohälytyksen aikana ilman pelastuslaitoksen käskyä. ”Isossa kerrostalossa huoneistot ovat palo-osastoituja. Sieltä ei kannata lähteä ilman pelastuslaitoksen käskyä ulos, vaan kannattaa pysyä osastoiduissa huoneistoissa. Jos käytävillä tai porrashuoneessa on savua, niin siitä muodostuu ongelma. Puhumattakaan siitä, että käytettäisiin hissiä.”

”Siinä saattaa käydä huonosti, jos porraskäytävään menee.”

Hiltusen mukaan korkeissa kohteissa pelastuslaitos hyökkää tositilanteessa taloon porrashuoneen kautta, sammuttaa tulipaloja ja pelastaa ihmisiä turvallisinta tietä ulos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut