Myös toinen tuhotyö Tampereella lauantain vastaisena yönä – Santalahdessa tuhoutui historiallinen huvila, Koiviston­kylässä paloi autiotalossa

Pelastuslaitos sai estetyksi palon leviämisen Santalahdessa aamuyöllä 20. toukokuuta. Sammutus- ja raivaustyöt jatkuivat lauantaina iltapäivään asti. Iltapäivällä poliisi tiedotti toisestakin rakennuspalosta.

| Päivitetty

Aamulehti

Poliisi tutkii kahta perjantain ja lauantain välisenä yönä Tampereella tapahtunutta tulipaloa epäiltyinä tuhotöinä, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa.

Tampereen Santalahdessa Pahvitehtaanraitilla paloi asumaton Breitensteinin huvila lauantaina aamuyöllä. Rakennus tuhoutui täysin, eikä palon syttymissyy ole selvillä. Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii palon syttymissyytä, eikä rikoksen mahdollisuutta voida sulkea pois. Tämän hetkisten tietojen perusteella tapahtunutta tutkitaan tuhotyön nimikkeellä.

Toinen tulipalo tapahtui aamuyöllä Tampereen Koivistonkylässä Koivistontiellä sijaitsevassa autiotalossa. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan alueella asuneet henkilöt olivat havahtuneet kovaäänisiin pamauksiin ja havainneet tulipalon. Henkilöiden ripeän toiminnan ansiosta palo saatiin sammutettua alkuunsa eikä rakennukselle aiheutunut isompia vahinkoja. Poliisin tapahtumapaikalla suorittaman tutkinnan perusteella paloa on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Asiaa tutkitaan epäiltynä tuhotyönä.

Vanha huvila paloi räjähdysmäisesti

Pelastuslaitos sai hälytyksen Pahvitehtaanraitille Tampereen Santalahteen puoli yhden aikaan lauantain vastaisena yönä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle asumaton Breitensteinin huvila oli ilmiliekeissä eikä rakennusta pysty enää pelastamaan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan rakennuspalon leviäminen toisiin rakennuksiin saatiin estettyä, mutta palavan rakennuksen sammutustyöt ovat vielä aamulla edelleen käynnissä. Rakennuksen läheisestä kerrostalosta on evakuoitu parikymmentä asukasta savun vuoksi.

Savua levisi yöllä laajalle alueelle Santalahdesta idän suuntaan, ainakin Ranta-Tampellan ja Lapinniemen alueille. Tilanne ei kuitenkaan edellyttänyt suojautumista. Pelastuslaitos ohjeisti, että savun hajuhaitan vuoksi voi ikkunat ja ilmanvaihdon voi tarvittaessa sulkea.

Näsijärven rannassa Tampereen Santalahdessa sijaitseva Breitensteinin huvila paloi perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Savu levisi Santalahdesta laajalle alueelle aamuyöllä.

Paloa yritettiin pitkään sammuttaa savusukeltajien avulla sisältä, mutta rakennus oli lopulta pakko purkaa.

Sammutus jatkui aamulla

Aamuseitsemän aikaan paikalla oli vielä kuusi pelastuslaitoksen yksikköä. Alueelle levisi yhä voimakas savun haju. Rakennuksen palopesäkkeitä kasteltiin ja rakennusta purettiin samalla purkukouralla.

Päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen kertoi palopaikalla lauantaina aamulla, että läheisistä taloista evakuoitiin 23 asukasta yöllä palon takia.

Palon syttymissyystä ei vielä aamullakaan ollut tietoa. ”Mutta eiväthän nämä sähköttömät rakennukset itsestään syty”, Pietiläinen sanoo.

Pietiläinen kertoo, että rakennusta yritettiin pitkään sammuttaa savusukeltajien avulla tuloksetta.

”Sammuttaminen on ollut tosi haastavaa. Se oli päässyt niin pureutumaan hirsirakenteeseen ja purueristeisiin, että ainoa vaihtoehto oli purkaminen.”

Palo on ilmeisesti lähtenyt rakennuksen alimmasta kerroksesta, mutta se levisi kaikkiin kerroksiin.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Kimmo Koskinen kertoi puoliltapäivin, että palopaikan raivaus on yhä kesken. Koskisen mukaan rauniokasassa kyti yhä. Paikalla oli vielä kolme yksikköä pelastuslaitokselta ja purkukoura. Koskisen mukaan poliisi on käynyt palopaikalla.

Pelastuslaitos tiedotti kello 15:n jälkeen pelastustoiminta kohteessa oli päättynyt, ja asukkaat ovat päässeet palaamaan koteihinsa.

Sammutus- ja raivaustöitä lauantaina aamuseitsemältä:

Rakennusta kasteltiin lauantaina aamulla samaan aikaan kun sitä purettiin raivauskouralla.

Viereinen asuinkerrostalo sijaitsee hyvin lähellä palanutta rakennusta.

Aamuseitsemältä paikalla oli vielä kuusi pelastuslaitoksen yksikköä.

Santalahden paloa sammuttamaan saapui lukuisia pelastuslaitoksen yksiköitä lauantaina aamuyöllä.

Breitensteinin huvila oli aikoinaan Näsijärven pahvitehtaan johtajan virka-asunto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut