Vuoden pahin ruuhka passijonossa Tampereella – jonotusajat taas jopa tunteja

Poliisiasemalla jonotettiin perjantaina tunteja. Verkkopalvelussa vapaita aikoja oli tarjolla vasta syyskuussa.

Perjantaina koettiin vuoden kovin ruuhka Tampereen pääpoliisiasemalla. Kuvassa kansalaisia jonottamassa poliisiaseman edustalla huhtikuussa 2022.

Aamulehti

Tampereen pääpoliisiaseman lupapalveluissa sai perjantaina jonottaa passia useita tunteja. Jono ovien ulkopuolella ulottui jo aamukahdeksalta Vuolteenkadulle saakka.

Lupapalveluiden lupaesihenkilön Tomi Sallisen mukaan perjantai oli tähän mennessä vuoden ruuhkaisin päivä. ”Moni on ottanut helatorstain jälkeen vapaata ja lähtenyt passia hakemaan.” Iltapäivällä jonotusajan pituus oli viitisen tuntia.

Passihakemusten määrä on vuodenvaihteen jälkeen lähtenyt nousuun Tampereella. Aamulehti kertoi maaliskuun puolivälissä, että pääpoliisiaseman lupapalvelut ovat jälleen alkaneet ruuhkautua.

Lue lisää: Passiruuhkat palasivat Tampereelle – Vapaata aikaa saa odottaa nyt toista kuukautta

Sallisen mukaan maaliskuun jälkeen jonotusajat ovat ajoittain olleet tunteja. ”Korkealla tasolla on oltu. Päivien välillä vaihtelua voi tosin olla paljon. Hiljaisena päivänä jonosta voi selvitä alle tunnissa. Ruuhkaisina päivinä jonottamaan joutuu muutamia tunteja.”

”Lisäkäsille olisi töitä”

Toukokuusta heinäkuun loppuun on yleensäkin vuoden vilkkainta aikaa lupapalveluissa kesälomakauden lähestyessä.

Tämä näkyy myös verkossa, jossa Tampereelle vapaita aikoja on tarjolla vasta syyskuussa. Tilanne on samankaltainen myös esimerkiksi Valkeakoskella (syyskuu), Sastamalassa (elokuun puoliväli) ja Kangasalla (elokuun viimeinen viikko).

”Tosin vapaita aikoja saadaan lisää aina tietyin ajoin, kun saadaan varmistettua, että henkilökuntaa on riittävästi. Ajat menevät kyllä nopeasti.”

Lupapalveluihin on rekrytoitu kaksi vakituista työntekijää. He ovat aloittaneet työnsä toukokuussa. Parhaillaan rekrytoidaan yhtä työntekijää lisää. Tämäkään ei välttämättä tuo helpotusta kesän jonoihin, sillä lomat verottavat henkilökuntaa ja kaikkea ei välttämättä saada määräaikaisilla ja harjoittelijoilla paikattua. ”Kyllä lisäkäsille töitä olisi.”

Sallisen mukaan kesällä Tampereella kannattaa varautua muutaman tunnin jonotukseen.

Sallinen kehottaakin passin hakijoita pistämään asian vireille verkossa ja tarkistamaan sieltä, tarvitseeko tulla paikan päälle.

”Jos on antanut sormenjäljet passia tai henkilökorttia varten, ne ovat ovat voimassa kuusi vuotta eikä henkilökohtaista käyntiä tarvita”, Sallinen vinkkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut