Pesäpallokausi siirsi osan suositusta Kaupin ulkoilu­reitistä pienemmälle polulle

Pesäpallopelit siirsivät osan Kaupin ulkoilureitistä pohjoisemmaksi. Liikuntapaikka­päällikkö kertoo, että reitti siirrettiin turvallisuussyistä.

Tampereen kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Mikko Heinonen kertoo, että tälle kaudelle valmistuneen aidan sijainnista on tullut jonkin verran kyselyitä. Heinonen sanoo, että aidan sijainti katsottiin sen mukaan, ettei sen rakentaminen vaatinut puiden kaatamista ja maansiirtotöitä. Osa kiinteää aitaa näkyy kuvassa vasemmalla.

Aamulehti

Luonnossa liikkuvat ihmettelevät Kaupin urheilupuistossa pesäpallokentän takana kulkevan ulkoilureitin sulkemista kesäkauden ajaksi. Kulun estävät siirrettävät aidat tuotiin paikalle noin viikko sitten.

Reitti suljettiin ja kulku siirrettiin verkkoaidan taakse turvallisuussyistä, sillä palloja saattaa lentää stadionin ulkopuolelle pelien ja harjoitusten aikana aiheuttaen vaaran stadionin takaosassa liikkuville.

Tampereen kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Mikko Heinonen kertoo, että kulkureitin siirtäminen on herättänyt jonkin verran keskustelua. Aiheesta on tullut kaupungille myös muutama palaute.

Heinonen sanoo, että kesän ajan käytössä oleva reitti kulkee hyvin läheltä suljettua reittiä. Lisää matkaa Kuntokolmoselta metsän kävelyreitistölle kertyy noin 100 metriä. Osalle väliaikaista reittiä on tuotu kivituhkaa, jotta polkumainen reitti on saatu muutettua esteettömäksi.

Väliaikainen reitti on tällä hetkellä merkattu keltaisin kyltein ja nuolin, jotka ohjaavat ulkoilijat oikealle reitille. Heinonen sanoo, ettei väliaikaisen reitin sijainnista voi erehtyä, kun kulkee aidan reunaa pitkin.

Lisäksi tulossa on pidempiaikaiset kyltit, jotka vaihdetaan paikoilleen myöhemmin.

Viime vuonna kulku stadionin takana estettiin kokonaan pesäpallopelien ajaksi. Tällöin kiertoreitti metsään kulki keskussairaalan kautta.

Heinonen sanoo, että ainoastaan pelien aikana käytössä ollut järjestely oli huono, sillä pelien lisäksi stadionilla on käynnissä harjoituksia, jotka pelien tapaan aiheuttavat vaaran pallojen lentäessä stadionin ulkopuolelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut