Tampereella mitattiin kevään lämpöennätys – näin ihmiset nauttivat kesäsäästä, ensi viikolla sadetta ja jopa hallaa

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla mitattiin lauantaina 22,6 astetta.

Alma Meriluoto nautiskeli auringosta Ranta-Tampellassa koiransa kääpiövillakoira Jalon kanssa. ”Jalo tykkää auringosta!” Merikallio lähti etätöistä lounastauolle aurinkoon. ”Ajattelin, että haetaan smoothie, kun tuohon on auennut kahvila. Tulimme tähän vähän paistattelemaan. Seuraavaksi teen työpäivän loppuun ja sitten lähden kaverin luokse seuraamaan Euroviisuja ja katsomaan, miten Käärijän käy.”

Aamulehti

Kesä on täällä! Lämpötila kipusi tällä viikolla yli 20 asteen, ja tamperelaiset ovat lähteneet ulos sankoin joukoin.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pinja Rauhamäki vahvistaa sen, minkä tamperelaiset jo tietävät – lauantai oli Tampereella koko kevään lämpimin päivä. Tampere-Pirkkalan lentoasemalla mitattiin korkeimmillaan 22,6 astetta.

”On ollut hyvin aurinkoista ja lämmintä ja tuulet ovat olleet heikkoja, vain muutamia metrejä sekunnissa. Oikein kaunis kevätpäivä.”

Samalla päivä oli kevään lämpimin koko Suomessa. Korkein lämpötila 23,9 astetta mitattiin Kankaanpäässä Niinisalon lentokentällä.

Tamperelaiset nauttivat säästä ulkona sankoin joukoin. Auringon palvonnan lisäksi ulos lähdettiin tauolle etätöistä, pelaamaan rantalentopalloa ja lounastamaan. Ilmassa oli auringonpaisteen lisäksi odottava tunnelma, sillä moni kertoi Aamulehdelle suuntaavansa illalla Euroviisu-katsomoihin ympäri kaupunkia.

Matias Rautanen nautti omasta ajasta auringossa. ”Olisi ollut mahdollisuus lähteä kavereiden kanssa Helsinkiin pitämään vähän hauskaa, mutta katselin, että Tampereella on parempi sää kuin Helsingissä, niin mikäs sen parempaa kuin tulla tähän Ranta-Tampellaan nauttimaan, kuuntelemaan musiikkia ja pulahtamaan veteen.” Rautanen heitti talviturkkinsa lauantaina. Vesi oli kylmää. ”Tuntui se vähän hölmöltä, niin kylmä vesi ja näin lämmin päivä.”

Sandra Wennström ja Stella Wennström tulivat ulos lounastamaan ja nauttimaan auringosta. ”Meillä on vähän tällainen kevyempi lounas nyt. Kun kelit alkavat lämmetä, salaatti on mukavampi vaihtoehto”, Sandra kertoo. ”Minä väänsin meille itse salaatit”, Stella lisää. Siskokset aikovat lähteä myöhemmin keskustaan katsomaan Suomen peliä ja Euroviisuja. Stella tuli Kokkolasta siskonsa Sandran luokse Tampereelle viettämään viikonloppua.

Jemina Karjalainen, Henri Helleniemi ja cockerspanieli Masa istuskelivat lauantaina auringossa Ranta-Tampellassa. ”Tulimme ottamaan rennosti”, Jemina sanoo. ”Nauttimaan hyvästä säästä”, Henri jatkaa. ”Myöhemmin olisi tarkoitus lähteä katsomaan kisa- ja Euroviisu-tunnelmaa kaupungille.” Jemina kommentoi Masan puolesta, että Masa nauttii kesäsäästä, koska ihmisiä ja muita koiria on paljon liikenteessä, eli koiralle löytyy paljon katseltavaa.

Lauri-Tapio Korhonen tuli Rosendahlin rantaan pelaamaan rantalentopalloa ja grillaamaan. Korhonen pyörittää rantalentopalloseura Beach Squadia. ”Olemme pelanneet 13 vuotta, ja seura on ollut olemassa seitsemän vuotta. Suomen kesähän on pitkä ja hieno, olemme olleet tällä viikolla joka päivä täällä pelaamassa. Keskellä kesää ranta on aivan täynnä, mutta nyt täällä on vielä tilaa.” Korhonen kertoo, että rannalla oli lauantaina enemmän ihmisiä kuin viikon muina päivinä.

Ihmiset lähtivät lauantaina liikkeelle Näsijärvelle ainakin purjeveneillä, saunalautoilla, kanooteilla ja vesiskoottereilla.

Varoitus voimassa

Sää jatkuu aurinkoisena ja lämpimänä vielä muutaman päivän ajan. Tiistaina Pirkanmaalle alkaa levitä kevyitä sadealueita, jotka voivat ilmetä sadekuuroina. Sateen todennäköisyys kasvaa keskiviikkona.

”Toisaalta sateet tekevät hyvää, sillä maasto on niin kuivaa tällä hetkellä”, Rauhamäki sanoo. Metsäpalovaroitus on voimassa koko Pirkanmaalla.

Sadealueen jälkeen lämpötila laskee niin, että Tampereen seudulla voi olla torstaina ylimmillään 15 astetta. Öisin Pirkanmaalla voi esiintyä paikoin jopa hallaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut