Härmälän kirjasto ja koulu remonttiin, aineistoja saa jatkossa Kuuselakeskuksesta

Härmälän kirjasto on auki viimeistä päivää ennen remonttia 4. kesäkuuta. Jatkossa kirjaston aineistoja saa Kuuselakeskuksen omatoimipisteeltä.

Härmälän kirjasto toimii Härmälän koulun yhteydessä. Kuva on vuodelta 2019. Härmälän koulu on rakennettu vuonna 1953, ja se suljettiin koulukäytöstä sisäilmaongelmien vuoksi vuonna 2020.

Aamulehti

Härmälän kirjasto Tampereella suljetaan alkavan remontin vuoksi. Kirjasto menee kiinni 5. kesäkuuta, kun siellä alkavat remonttia edeltävät valmistelut. Härmälän koulun kiinteistöön tehdään perusparannus, jonka kustannusarvio on 14,478 miljoonaa euroa.

Härmälän kirjaston edellinen remontti valmistui vuonna 2020. Samana vuonna koulurakennus poistettiin käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi. Härmälän koulu toimii tällä hetkellä väistötiloissa Hatanpään koulutalossa.

Suunnitellussa remontissa kirjasto saa hieman nykyistä suuremmat toimitilat ja sen sisäänkäynti siirretään Nuolialantieltä Toivonkadun puolelle. Kirjastossa oleva taiteilija Kauko Salmen tekemä seinämaalaus säilytetään ja kunnostetaan.

Aineistot Kuuselasta

Härmälään avataan kirjaston remontin ajaksi kirjaston omatoimipiste Kuuselakeskukseen osoitteeseen Nuolialantie 46. Omatoimipiste avataan elokuussa. Sen lisäksi Härmälässä asiakkaita palvelee kirjastoauto.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan koulualueelle piti tulla väliaikainen väistötila kirjastorakennukselle. Se osoittautui kuitenkin kustannussyistä mahdottomaksi toteuttaa. Kuuselakeskuksen toimipisteen tarkemmista aikatauluista tiedotetaan myöhemmin.

Omatoimipisteelle voi palauttaa kirjoja ja käydä hakemassa verkossa ja puhelimitse varattuja kirjoja. Härmälän kirjaston palautusluukku poistetaan käytöstä remontin ajaksi.

Härmälän kirjaston kokoelma ei ole varattavissa enää 22. toukokuuta alkaen. Siihen mennessä Härmälän kirjastoon tehdyt varaukset, jotka eivät ole saapuneet, siirretään automaattisesti kaupunginkirjasto Metsoon. Kirjaston asiakas voi vaihtaa saapuvan varauksen noutopaikaksi haluamansa kirjaston Piki-verkkokirjaston Omat tiedot -kohdassa.

Alkaa heinäkuussa

Tampereen tilapalveluiden hankeinsinööri ja projektipäällikkö Jani Boström kertoo, että sisäilmaongelmien vuoksi myös vastaremontoidussa kirjastossa on toteutettava alapohjarakenteiden remontti kuten koko muussakin kiinteistössä. Koulutalossa tehdään perusparannuksia, joiden arvioitu valmistumisaikataulu on vuoden 2025 alussa.

”Vaikka rakennus ei ole suojeltu, käytämme remontissa hyvää makua ja pyrimme säästämään ajan hengen.”

Rakennuksessa täytyy tehdä talotekninen uudistus, joka pitää sisällään rakenteellisia korjauksia julkisivussa ja sisätiloissa. Tiloja muutetaan niin, että niistä tulee esteettömät. Kaikki tilapinnat, kalusteet ja varusteet uusitaan. Koulun julkisivu säilytetään ennallaan ja rakennuksen länsipäädyssä oleva taiteilija Erkki Silvennoisen tekemä seinäreliefi säilytetään ja kunnostetaan.

Boström kertoo, että perusparannustyöt on tarkoitus aloittaa heinäkuussa. Hanke tulee Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnan käsiteltäväksi kesäkuussa.

Härmälän koulun rakennukset ovat olleet tähän mennessä alkuperäisessä kunnossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut