Pyynikintorin ja Santalahden ratikkareitille tulee nyt pysyvä jännite

Tampereen Raitiotie oy:n sähköpäällikkö muistuttaa, että ratajohdon jännitteet ovat hengenvaarallisia.

Ratikan liikennöinnin Pyynikintorilta Santalahteen on tarkoitus alkaa elokuussa. Kuva on otettu Pyynikintorilta kesäkuussa 2022.

Aamulehti

Tampereen ratikan ratajohtoon Pyynikintorilta Santalahteen kytketään pysyvästi jännite 1. kesäkuuta, kerrotaan Tampereen Raitiotie oy:n tiedotteessa. Ratikan reitti laajenee Pyynikintorilta Santalahteen 7. elokuuta.

Jännitteiden vuoksi raitiotien läheisyydessä työskentelemiseen täytyy hakea suostumus Tampereen Raitiotie oy:ltä viimeistään 14 vuorokautta ennen tehtäviä töitä.

Raitiotien läheisyydeksi määritellään alue, joka sijaitsee enintään 4 metrin etäisyydellä raitiotiestä. Mikäli työ tapahtuu 1,5 metrin etäisyydellä tai lähempänä ratajohdon jännitteisiä osia kuten ajojohtimia, sähköradan kiinnitysorsia tai ajojohtimen ripustimia, on lupaprosessissa tarkistettava, vaatiiko työ jännitekatkon. Raitiotien ajolangat ovat liittymissä normaalisti 5 metrin korkeudessa, joten Tampereen Raitiotie oy:hyn on oltava yhteydessä myös silloin, kun ajolankojen alta kuljetetaan yli 5 metriä korkeita erikoiskuljetuksia.

Suostumuksen lisäksi vähintään yhdellä työkohteen työntekijällä pitää olla suoritettuna Tampereen Raitiotie oy:n järjestämä Ratikkaturva-verkkokoulutus.

Tampereen Raitiotie oy:n sähköpäällikkö Niina Uolamo muistuttaa tiedotteessa, että ratajohdon jännitteet ovat hengenvaarallisia.

Pyynikintori–Santalahti-osuudella raideasennukset tulivat jo viime syksynä valmiiksi. Osuuden pituus Pyynikintorilta Rantatien länsipäähän on noin kaksi kilometriä.

Mikä?

Raitiotien länsiosa

Tampereen raitiotien länsiosa kattaa Pyynikintori–Santalahti–Lentävänniemi -osuuden.

Osuudelle asennetaan kaksoisraidetta 6,6 kilometriä, josta nurmiraidetta on 1,6 kilometriä, sepeliraidetta 2,4 kilometriä sekä asvaltti- tai kivipäällysteistä kiintoraidetta 2,6 kilometriä.

Pyynikintorin–Santalahden raitiotieliikenteen arvioidaan alkavan 7. elokuuta 2023.

Raitioliikenne Lentävänniemeen on mahdollista aloittaa vuoden 2025 alussa, jos Näsisaaren rakentaminen etenee suunnitellusti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut