Ratikkaradalle lisää taidetta: Näsisaaren silloille valoteos – Asukkaat pääsevät mukaan suunnittelemaan taidetta päätepysäkille

Pyhällönpuiston alueen asukkaat voivat osallistua ratikkapysäkin taideteoksen työpajoihin elo–syyskuussa.

Pia Männikön Kaatuu!-valoteos tulee pohjoiseen Hiedansiltaan Näsijärven puolelle. Hiedansillat rakennetaan Näsisaaren ja Hiedanrannan välille.

Aamulehti

Tampereen ratikan jatkoradan rakentaminen etenee Pyynikintorilta kohti Lentävänniemeä. Radan varrelle tulee uusia taideteoksia seuraavaksi Näsisaaren silloille ja Pyhällönpuistoon.

Ratikan on tarkoitus aloittaa liikennöinti jatkoradalla Santalahdesta Lentävänniemeen tammikuussa 2025. Ratikan reitti kulkee Santalahden Pölkkylänniemestä Näsisaarelle ja sieltä siltoja pitkin Hiedanrannan alueelle.

Pia Männikön valotaideteos Näsisaaren silloissa kunnioittaa alueen puuteollisuushistoriaa. Kaatuu!-teos kuvaa tukkipuun kaatamista metsässä ja uiton aikaista aalloilla keinahtelua matkalla tehtaaseen.

Teoksen kolmemetriset valopylväät tulevat pohjoisen Hiedansillan Näsijärven puoleiseen kylkeen. Taideteos näkyy kauas Hiedanrannan ja Näsisaaren ranta-alueille.

Lue lisää: Selma Green saapui museojohtajaksi Tampereelle juuri, kun alkoi kuohua – nyt hän kertoo, mitä ajattelee taiteen roolista kaupungissa

”On ollut hienoa päästä tarttumaan ratikkasiltojen taidehaasteeseen ja saada mahdollisuus toteuttaa teos tamperelaisten arkipäivän kulkureittien varrelle valo lähtökohtana”, kertoo Männikkö Tampereen ratikan tiedotteessa.

Frei Zimmerin koordinaattori Laura Lehtinen arvioi, että teosta päästään asentamaan siltaan vuoden 2024 aikana.

Veistoksia luontoon

Lentävänniemen Pyhällönpuiston pysäkin taiteilijoiden Toûa Heinosen ja Julia Kukkosen teos korostaa luontosuhteen vaalimista, leikkiä ja osallistumista. Pyhällönpuistoon tulee 20 pientä eliöveistosta, jotka kaksikko suunnittelee yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

Asukkaat pääsevät elo–syyskuussa mukaan työpajoihin piirtämään ja muotoilemaan eliöitä. Taiteilijat muotoilevat veistokset työpajoissa syntyneiden luonnosten pohjalta.

Taideteokset tulevat pysäkin lähiluontoon kesällä 2024.

Ratikan päätepysäkki ja kääntöpaikka on Pyhällönpuiston metsäisessä ympäristössä kerrostaloalueen keskellä. Pysäkki on leikkipuiston ja ulkoilureittien lähellä.

Pyhällönpuiston taiteen tavoitteena on sulautua ympäröivään luontoon ja ilahduttaa ihmisten arkea.

Tampereen ratikka tiedottaa työpajoista tarkemmin kesällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut