Suuren suosion ilmaiset puistoruokailut tulevat taas Tampereelle, katso paikat tästä: ”Kaikki ovat tänne tervetulleita”

Puistoruokailut on tarkoitettu kaikille alle 16-vuotiaille tamperelaisille. Mukaan kannattaa ottaa omat astiat.

Puistoruokailua oli kesäkuussa 2022 muun muassa Kaukajärvellä Tampereella.

Aamulehti

Tampereen kaupunki järjestää tänäkin kesänä lapsille ja nuorille suunnattua ilmaista puistoruokailua. Puistoruokailua järjestetään Hervannassa, Kaukajärvellä, Lielahdessa, Peltolammilla ja Tesomalla.

Puistoruokailut on tarkoitettu kaikille alle 16-vuotiaille tamperelaisille. Ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Puistoruokailuja järjestetään 5. kesäkuuta – 27. heinäkuuta maanantaista torstaihin kello 11–13. Varsinainen ruokailu alkaa kello 12. Sitä ennen on ohjattua toimintaa, kuten liikuntaa, askartelua, pelejä, leikkejä tai musiikkia.

”Kaikki ovat tänne tervetulleita”, sanoo projektisuunnittelija Heidi Rantanen Tampereen kaupungilta.

Hänen mukaansa ruoka maistuu lapsille usein ulkona erityisen hyvältä ja puistoruokailun aktiviteetit voivat olla mukavaa perheen yhteistä tekemistä. Puistoruokailussa lapset ovat aina oman aikuisensa vastuulla.

Rantanen neuvoo ruokailijoita tuomaan omat astiat. Tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä välttämällä kertakäyttöastioiden käyttöä.

Vapaaehtoiseksi

Puistoruokailuihin haetaan myös edelleen esimerkiksi vapaaehtoisia ruuanjakajia ja ohjelmantuottajia. Mukaan toimintaan voivat lähteä sekä yksityishenkilöt että esimerkiksi yritykset, seurat ja yhdistykset. Mukaan voi lähteä pariksi tunniksi yhtenä päivänä tai pidemmäksi aikaa.

Puistoruokailuja on järjestetty Tampereella myös kahtena aiempana kesänä. Rantasen mukaan puistoruokailuissa jaettiin viime kesän aikana lähes 6 000 ruoka-annosta.

Puistoruokailutoimintaa koordinoi Tampereen kaupunki. Toiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat Pirkanmaan hyvinvointialue, Tamperemissio ja Kansalaistalo Mansikkapaikka.

Missä?

Puistoruokailut Tampereella

Hervanta: Ahvenispuisto, Valtaraitti 24

Kaukajärvi: Riihiniemen ranta, Järvikatu 14

Lielahti: Lielahden kartanon puisto, Tehdaskartanonkatu 38

Peltolammi: Peltolammin ranta, Rukkamäentie 20

Tesoma: Veikonpuisto, Tesomajärvenkatu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut