Jalkapallofanien yhteenotto Tampereella menee kurinpito­prosessiin – Näin Palloliitto kommentoi: ”Ei mitään järkeä”

Palloliiton kilpailutoiminnan johtaja toivoo, että lainsäädäntö mahdollistaisi paremmin porttikiellon antamisen häiritsevästi käyttäytyvälle henkilölle.

Osa kannattajista poltti soihtuja Ilves/2 ja Tampere Unitedin välisessä jalkapallo-ottelussa Tampereen Kaupissa lauantaina.

Aamulehti

Myös Palloliitto tuomitsee Tampereen Kaupissa tapahtuneen jalkapallofanien yhteenoton täysin. Yhteenotto tapahtui Ilves/2:n ja Tampere Unitedin välisessä ottelussa lauantaina 6. toukokuuta. Tapahtumassa poltettiin soihtuja ja poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen käyttämällä muun muassa pippurisumutetta.

”Luulisi jo järjen sanovan näille ihmisille, ettei tuossa touhussa ole mitään järkeä. Harvinaisen ikävä tapahtuma”, sanoo Palloliiton kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini.

Soinin mukaan tapaus menee Palloliiton kurinpitoprosessiin, jossa selvitetään, mitä tarkalleen ottaen on tapahtunut. Sen jälkeen asianomaiset seurat saavat kurinpitoprosessin määräämän rangaistuksen.

”Totta kai meidän ja varmasti kaikkien jalkapallosta innostuneiden toivomus on, että tällaiset tapahtumat loppuvat tuohon kertaan. Tuo toiminta ei kuulu jalkapalloon yhtään miltään osin. Suoraan sanottuna se vaikuttaa äärettömän lapselliselta.”

Tarve porttikieltojärjestelmälle

Soinin mukaan vastaavat tapaukset ovat todella harvinaisia. Hän kuitenkin toivoisi, että häiriökäyttäytymistä voitaisiin ehkäistä vielä nykyistäkin paremmin lainsäädännön avulla.

”Kansallista lainsäädäntöämme pitäisi ehkä joltain osin pystyä muuttamaan niin, että esimerkiksi porttikieltojen antaminen huonosti käyttäytyville faneille olisi nykyistä helpompaa ja meillä olisi jokin toimiva porttikieltojärjestelmä. Sellaista ei tällä hetkellä ole”, Soini sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut