Seurat tuomitsevat fanien yhteenoton: ”Häiriö­käyttäytyminen ja väkivalta eivät kuulu jalkapallo-otteluun”

Ilves/2 vastasi kotiottelunsa turvallisuusjärjestelyistä. Sen mukaan järjestyksenvalvojia oli kaksinkertainen määrä tavalliseen verrattuna.

Osa kannattajista poltti soihtuja Ilves/2–TamU ottelussa Tampereen Kaupissa lauantaina 6. toukokuuta.

Aamulehti

Ilves/2 ja Tampere United tuomitsevat joukkueiden kannattajien välisen yhteenoton paikalliskamppailun päätyttyä lauantaina Tampereen Kaupissa. Yhteenoton hallintaan saamiseen tarvittiin poliiseja ja poliisikoiria.

”Olemme aloittaneet asian käsittelyn seuran sisällä, mutta odotamme virallista peliraporttia Suomen palloliitolta. Sitten istumme alas ja vastaamme siihen”, kertoo Ilveksen jalkapallojaoston puheenjohtaja Heikki Tarvainen.

Poliisin mukaan osa yleisöstä aiheutti häiriötä polttamalla soihtuja ja ampumalla ilmaan raketteja. Tästä aiheutunutta savua leijaili kentälle asti.

Tarvainen kertoo, että pelipäivän jälkeen seuran nettisivustolle tehtävässä otteluraportissa otetaan kantaa tapahtuneeseen. ”Kerromme, että se ei ole meidän arvojemme mukaista, ja että häiriökäyttäytyminen ja väkivalta eivät kuulu jalkapallo-otteluun.”

Oliko tapahtunut yllättävä? ”Oli valitettavasti. Meillä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut tuommoista Ilves/2:n peleissä.”

Tarvainen sanoo, että alle pari sataa katsojaa on jo hyvin kakkosdivarin ottelussa. Nimenomaan Ilves2:n kannattajien määrää peleissä hän ei tiedä.

Vastasi turvallisuudesta

Seura vastasi kotiottelunsa turvallisuusjärjestelyistä. ”Meillä oli tässä paikallisottelussa kaksinkertainen määrä järjestyksenvalvojia verrattuna normaaliin otteluun”, Tarvainen sanoo.

Voiko perhe lapsineen tulla turvallisesti Ilves/2:n paikallisotteluun? ”Kyllä. Me teemme kaikkemme, että on turvallista tulla otteluun. Käsittääkseni tässäkään ei aiheutunut muulle yleisölle vaaraa. Kannattajat olivat eri puolelle kenttää.”

TamU keskusteli fanien kanssa

”On keskusteltu asiasta kannattajien kanssa, eikä tietenkään hyväksytä tuon tyyppisiä asioita”, sanoo Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Ottelusta on kirjoitettavana seuran nettisivustolla julkaistava raportti. ”Me tullaan otteluraportissa kertomaan, että tuomitaan sen tyyppiset tapahtumat, mitä siellä useampi minuutti ottelun päättymisen jälkeen oli”, Niemistö kertoo.

Kuinka yllättävä tilanne oli? ”Oli sikäli yllättävä, että ei odotettu myöskään, että siellä ylipäänsä olisi Ilveksen kannattajia. Kaikin puolin tuli yllätyksenä varmasti kaikille osapuolille.”

Miksei Ilveksen kannattajia olisi paikalla? ”Ei heitä ole ikinä ennen ollut näissä kakkosjoukkueen peleissä.”

Niemistö sanoo, että otteluita voi tulla turvallisin mielin katsomaan. ”Tämän tyyppiset tapahtumat ovat kannattajien välisiä asioita, eivätkä nämä vaikuta ulkopuolisiin.”

Onko seuralla muita keinoja kuin tuomita tapahtunut ja vedota kannattajiin? ”Vierasotteluiden kannalta tietysti ei oikeastaan ole, koska järjestävän seuran vastuulla on tehdä turvallisuusjärjestelyt.”

Omista kotiotteluista Niemistö kertoo, että paikalla on runsaasti järjestyksenvalvojia pitämässä järjestystä yllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut