Lauantainen jalkapallofanien yhteenotto herättää huolta poliisissa – ”Herää epäilys, oliko asia sovittu jo etukäteen”

Poliisi joutui käyttämään pippurisumutetta saadakseen kannattajaryhmien välisen yhteenoton hallintaan Tampereella.

Osa kannattajista poltti soihtuja Ilves/2 ja Tampere Unitedin välisessä jalkapallon miesten Kakkosen ottelussa Tampereen Kaupissa lauantaina.

Aamulehti

Poliisi joutui puuttumaan kannattajaryhmien väliseen yhteenottoon lauantaina Tampereen Kaupissa pelatun Ilves/2 ja Tampere Unitedin välisen jalkapallo-ottelun yhteydessä.

Poliisi meni paikalle saatuaan ilmoituksen soihtujen käytöstä.

”Kun hätäsoihtuja yleisön joukossa poltetaan, se luetaan räjähderikokseksi”, sanoo komisario Ari Aro Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

”Ne palavat lähes tuhannen asteen lämmöllä, joten voi kuvitella, millaista vahinkoa ne aiheuttavat, jos ne johonkuhun osuvat”, hän jatkaa.

Lue lisää: Tampereen Kaupissa kannattajien yhteenotto jalkapallo-ottelussa – Kuvat: kentän laidalla myös ammuttiin raketteja ja poltettiin soihtuja

Mallia suuresta maailmasta

Ottelun päätyttyä joukkueiden kannattajien välillä alkoi yhteenotto.

Poliisi joutui Aron mukaan käyttämään pippurisumutetta, jotta tilanne saatiin rauhoittumaan. Myös poliisikoiria oli paikalla.

Poliisi sai tilanteen haltuun nopeasti, eikä ketään otettu kiinni tilanteessa. Tässä vaiheessa ketään ei epäillä asiassa rikoksesta, sillä mahdollisia tekijöitä on ollut hankala yksilöidä.

Aro pitää huolestuttavana, että kannattajaryhmien välisiä tappeluja on jo kakkosdivisioonan peleissä. Mallia on hänen mukaansa otettu suuresta maailmasta.

”Kummallakin osapuolella oli nähtävästi halu toistensa kanssa tapella. Herää epäilys, oliko asia sovittu jo etukäteen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut