Tampereen yliopiston tutkijalle kestävän kehityksen tunnustuspalkinto

Suomen arkkitehtiliitto palkitsi Satu Huuhkan rakentamisen kiertotalouden pioneerityöstä arkkitehtipäivillä perjantaina.

Satu Huuhka on korjausrakentamisen tenure track -professori Tampereen yliopistossa. Hän ohjaa Tampereen yliopistossa kiertotalousaiheisia lopputöitä ja johtaa omaa ReCET-tutkimusryhmäänsä sekä kahta kansainvälistä kiertotalouden tutkimushanketta.

Aamulehti

Suomen arkkitehtiliitto antoi kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon Tampereen yliopiston Satu Huuhkalle. Huuhka vastaanotti arkkitehtiliiton Tunnustus-Paanun perjantaina 5.5. arkkitehtipäivillä Vantaalla.

Huuhka on korjausrakentamisen tenure track -professori Tampereen yliopistossa. Liitto halusi palkita Huuhkan rakentamisen kiertotalouden pioneerityöstä.

”Satu Huuhka näki kiertotalouden mahdollisuudet rakentamisessa ennen kuin moni muu Suomessa ja hän on tehnyt johdonmukaista työtä sen edistämiseksi jo toista vuosikymmentä, perustelee EKO-SAFAn puheenjohtaja Juha Päätalo valintaa.

Päätalon mielestä rakennusala tarvitsee Huuhkan kaltaisia edelläkävijöitä.

Lue lisää: Tampereen ydinkeskustassa puretaan 1980-luvun kerrostalo paloiksi harvinaisella tavalla – Miljoonien eurojen jättitutkimuksessa ratkotaan rakennusalan olennaista ongelmaa: Tästä on kyse

”Tunnelmat ovat hyvät ja häkeltyneet. En osannut odottaa palkintoa, mutta se on suuri kunnia. Lämmittää sydäntä, että tutkimustyötä arvostetaan”, Huuhka sanoo Aamulehdelle juuri ennen palkintojuhlaa.

Huuhka ohjaa Tampereen yliopistossa kiertotalousaiheisia lopputöitä. Hän johtaa myös omaa ReCET-tutkimusryhmäänsä sekä kahta kansainvälistä kiertotalouden tutkimushanketta.

Betoni kiertoon

Huuhka kertoo saaneensa ensikosketuksen kiertotalouteen opiskelijana, kun professori Kari Salonen kysyi, mitä Huuhka oli ajatellut lopputyönsä aiheeksi.

”Muistin tädiltä postissa saamani Helsingin Sanomien lehtileikkeen, jossa kerrottiin, miten Saksassa oli purettu DDR:n aikaisia betonielementtitaloja ja niiden elementtejä käytetty uudelleen. Halusin lähteä tutkimaan aihetta tarkemmin”, Huuhka kertoo.

ReCreate-hanke tutkii betonielementtien uudelleenkäyttöä ja sitä, miten elementtien irrotus ja uudelleenkäyttö voisi olla kannattavaa liiketoimintaa. Hanke syntyi Huuhkan aloitteesta ja Huuhka koordinoi sitä sekä kansainvälisesti että Suomessa.

"Suomen toisessa pilottikohteessa Tampereella uudelleenkäytettävät elementit irrotetaan purettavasta toimistotalosta. Suunnittelukokoukset ovat hienoja hetkiä, kaikki ovat niin innolla mukana", Huuhka sanoo.

Elementtien irrotuskohde osoitteessa Aleksanterinkatu 21 on Huuhkan mukaan vielä suunnitteluvaiheessa.

CIRCuIT-hanke keskittyy kiertotalouden mukaisiin kaupunkeihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut