Hervannan seurakunta- ja vapaa-aikakeskuksen remontti viivästyy

Tulevat purkutyöt koskevat rakennusten talotekniikkaa. Pietilöiden suunnittelemien rakennusten ulkonäkö ei muutu remontin yhteydessä.

Hervannan vapaa-aikakeskus ja seurakuntakeskus menevät remonttiin vuoden vaihteessa. Rakennuskompleksi otettiin käyttöön Tampereen 200-vuotisjuhlissa vuonna 1979. Samassa rakennuskokonaisuudessa on myös Hervannan kirkko.

| Päivitetty

Aamulehti

Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja seurakuntakeskuksen remontoiminen viivästyy. Vapaa-aikakeskuksen remontoiminen aloitetaan vuoden 2023 lopulla ja seurakuntakeskuksen vuonna 2024 alussa. Rakennuksessa sijaitsee myös Hervannan kirkko.

Remontti viivästyy alkuperäisestä aikataulusta muutamalla kuukaudella. Syynä on se, että urakkatarjousten laskemiseen tarvittiin lisää aikaa.

”Kohde on todella vaativa. Siinä on paljon suunnitelmia, rakennushistoriallista merkitystä ja hankalia rakenteita”, Tampereen Tilapalveluiden hankepäällikkö Satu Lahdensivu sanoo.

”Vastaan ei tullut mitään yllättävää, mutta ehkä olimme liian optimistisia aikataulun suhteen. Tarjouksissa riskivaara kasvaa, jos ei ole tarpeeksi aikaa urakkalaskennalle.”

Remontissa nykyaikaistetaan talotekniikkaa eli uusitaan muun muassa LVI- ja sähkötekniikkaa. Järjestelmät ovat vapaa-aikakeskuksen osalta tällä hetkellä suurelta osin alkuperäisessä kunnossa. Vastaava remontti on tehty jo aiemmin Hervannan terveysaseman rakennuksessa.

Ulkonäkö ei muutu

Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja seurakuntakeskuksen suunnittelivat arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilä. Rakennukset on määritelty rakennushistoriallisesti merkittäviksi.

”Niitä ei ole suojeltu, mutta niitä kohdellaan kuten suojeltuja rakennuksia. Ulkonäkö ei saa muuttua millään tavalla.”

Pietilät suunnittelivat Tampereella myös esimerkiksi Kalevan kirkon ja Pääkirjasto Metson sekä Tasavallan presidentin virka-asunto Mäntyniemen Helsingissä.

Urakoitsijat jättävät tarjouksensa elokuun lopussa. Sen jälkeen siirrytään neuvotteluvaiheeseen, jolloin myös aikataulu tarkentuu.

Toteutusvaihtoehdoista valitaan halvin toteutettavissa oleva vaihtoehto. Vapaa-aikakeskuksen toteutuspäätös tehdään asunto- ja kiinteistölautakunnassa. Seurakuntakeskuksen osalta päätös tehdään yhteisessä kirkkoneuvostossa.

Työt aloitetaan heti, kun päätökset saavat lainvoiman. Vapaa-aikakeskuksen remontointi aloitetaan vuoden 2023 lopulla ja seurakuntakeskuksen vuoden 2024 alussa.

Oikaisu 6.5.2023 kello 14.34: Vaihdettu jutun kuva. Aiempi kuva oli naapurirakennuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut