Kiistelty Pyynikintorin kaavaehdotus ei edennyt vieläkään – ”Eniten hankaa Heinätorin rakentaminen”

Lautakunnassa ei puheenjohtaja Aleksi Jäntin mukaan ole riittävästi yksimielisyyttä siitä, miten asemakaavaehdotusta pitäisi muuttaa.

Asemakaavan muutos koskee Pyynikintorin ja Heinäpuiston lisäksi Tampereen taidemuseon laajennusosan rakentamista sekä Heinätorin, Taidemuseonpuiston ja Amurin työläismuseon korttelin alueita.

Aamulehti

Tampereen yhdyskuntalautakunta jätti Pyynikintorin ja Heinäpuiston asemakaavaehdotuksen pöydälle. Esityksen pöytäämisestä teki keskiviikon 3.5. kokouksessa puheenjohtaja Aleksi Jäntti (kok.).

”Ei ole vieläkään riittävästi yksimielisyyttä, miten sitä pitäisi muuttaa. Otettiin taas ties monesko aikalisä. Näyttää siltä, että tämä jää minun seuraajalleni pohtia maaliin”, Jäntti sanoi kokouksen jälkeen.

Hän kertoi ajatelleensa ennakkoon, että asemakaavaehdotuksella olisi ollut edellytyksiä mennä kokouksessa läpi. Ehdotusta oli käsitelty koalition ryhmänjohtajien kokouksessa ja tehty siihen muutoksia puheenjohtajien evästyksen mukaan.

Lue lisää: Kiistelty Pyynikintorin kaava on nyt tulossa päätöksentekoon – Näin ehdotus on muuttunut

Kun keskustelu ajankohtaisissa asioissa alkoi, lautakunnassa oli puheenjohtajan mukaan sen verran ristiriitaisia näkemyksiä, että hän esitti kaavaa pöydälle heti.

”Varmaan kaavassa hankaa eniten Heinäpuiston rakentaminen. On muutakin, kuten mikä on kaavataloudellinen kokonaisuus ylipäätään.”

Pyynikintorin ja Heinätorin asemakaavaehdotus palaa Jäntin arvion mukaan yhdyskuntalautakunnan listalle seuraavaan tai sitä seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavan muutos koskee Pyynikintorin ja Heinäpuiston lisäksi Tampereen taidemuseon laajennusosan rakentamista. Tampereen Taidemuseon laajennuksesta ja Pyynikintorin kehittämisestä järjestettiin vuosina 2016–2017 yleinen suunnittelukilpailu, jonka voittanut ehdotus Siilo on ollut asemakaavan suunnittelun lähtökohtana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut