Tuhansien eurojen nosto-operaatio onnistui Santalahden satamassa

Santalahden satamassa jäihin uponnut alus on saatu pysymään pinnalla.

Santalahden satamassa talven aikana jäihin vajonnut vene on saatu nostettua. Monimutkainen nosto-operaatio tuo omistajalleen muhkean laskun.

Aamulehti

TAMPEREELLA Santalahden satamassa talven aikana jäihin uponnut 10 metrinen alus on saatu nostettua.

Aamulehden saamien lukijan lähettämien kuvien perusteella lauantaina nostettu alus on myös saatu pysymään pinnalla.

Nosto-operaatio kesti kokonaisuudessaan useamman päivän. Tampereen kaupungin satamavastaava Tuomas Salovaara kertoi Aamulehdelle perjantaina, että sukeltajat kävivät aikaisemmin viikolla kiinnittämässä aluksen alle liinat.

Itse nosto-operaatioon tarvittiin esimerkiksi erilaista nostokalustoa ja nostotyöhön osallistui kaupungin kunnossapitourakoitsija sekä pelastuslaitos.

Lue lisää: Tampereella jäihin vajonneen veneen nosto oli iso operaatio, joka tuo omistajalle mojovan laskun – Alukselle saatetaan etsiä uutta omistajaa legendaarisessa venehuutokaupassa

Nyt, kun vene on saatu pysymään pinnalla, se päätyy todennäköisesti toukokuussa järjestettävään Tampereen kaupungin venehuutokauppaan. Salovaara kertoi Aamulehdelle lauantaina, ettei kaupunki ole tavoittanut omistajaa ja venettä kohdellaan löytöveneenä.

Nosto-operaatiosta lähtee sen omistajalle kuitenkin lasku. Salovaara sanoo, että kaikkineen nosto-operaation kustannukset nousevat useamman tuhat euroa.

Aamulehden lukija kuvasi Santalahden satamassa jäihin uponneen veneen vappuaattona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut