Tampereen kirkkoneuvosto päätti: Sateenkaariliputus ei ole mahdollinen

Kalevan kirkon seinään heijastetaan sateenkaari homo- ja transfobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta ja ihmisoikeuksien päivänä 10. joulukuuta.

Sateenkaarilippu on monimuotoisuuden ja tasa-arvon symboli. Se liehui Nokia Pridessä 16. heinäkuuta 2022.

| Päivitetty

Aamulehti

Kalevan kirkon seinään heijastetaan sateenkaari Tampereella kahtena päivänä. Sateenkaarella halutaan ilmaista tukea sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille.

Sateenkaari heijastetaan Kalevan kirkon seinään homo- ja transfobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta ja ihmisoikeuksien päivänä 10. joulukuuta.

Sen sijaan aloite kaikkien seurakuntien kiinteistöjen sateenkaariliputuksesta ei ollut torstaina asiaa käsitelleen yhteisen kirkkoneuvoston mielestä mahdollinen toteuttaa.

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustaminen on yhtymäjohtaja Tapani Rantalan mukaan erittäin tärkeä aihe, mutta toteuttamiseen liittyy haasteita. Hän sanoo, että seurakunnilla ei ole keskusta-alueella lipputankoja, ja lipputangollisissa kiinteistöissä liputus on varattu Suomen lipulle tai viirille.

Esityksen sateenkariliputuksesta tehnyt Petri Solja sanoo seurakuntien tiedotteessa, että huolimatta myönteisestä kehityksestä sateenkaari-ihmisten asema on uskonnollisissa yhteisöissä usein edelleen tukala. Hänen mielestään on aika näyttää, että jokainen ihminen hyväksytään kirkossa juuri sellaisena kuin on ja että kaikki ovat tervetulleita kirkkoon taustastaan riippumatta.

Oikaisu 28.4.2023 kello 11.45: kirkkoneuvosto päätti, että sateenkaariliputus ei ole mahdollinen. Sateenkaaren heijastaminen ei ollut osa päätöstä, vaan sitä on suunniteltu erikseen.

Lue lisää: Pride-viikkoon suhtautumisessa on suuria eroja Pirkanmaalla: Lempäälästä löytyy sateen­karipenkki, Ylöjärvi ei halua liputtaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut