Lähellä on! Tampereella on nyt melkein 250 000 asukasta – Näin kaupungin väkiluku on kehittynyt vuosikymmenten aikana

Viime vuoden lopulla arvioitiin, että 250 000 asukkaan raja rikkoutuisi Tampereella heinäkuussa. Maaliskuun lopussa väkiluku oli enää 20 henkeä alle. Väkiluku on kasvanut alkuvuonna odotettua nopeammin.

Tampereen väkiluku ylittää pian 250 000 asukkaan rajan.

Aamulehti

Tänään torstaina päivittyneen väestökatsauksen mukaan Tampereen väkiluku on nyt 249 980 asukasta. 250 000 asukkaan raja on siis 20 ihmisen päässä.

Tampereen väkiluku on lisääntynyt alkuvuoden aikana 920 ihmisellä. Väkiluku on alkuvuonna kasvanut nopeasti, sillä vielä viime vuoden lopulla arvioitiin, että 250 000 asukkaan raja rikkoutuisi vasta heinäkuussa.

Tampereen vuotuinen kasvu on viime vuosina ollut runsaat 3 000 asukasta.

Väestönkatsauksen tiedot perustuvat Tilastokeskuksen julkaisemiin ennakkotietoihin, ja tuorein väkiluku kertoo maaliskuun lopun tilanteen.

Nopeaa kasvua

Viime vuonna Tampereen väestön määrä kasvoi kaksinkertaista vauhtia Pirkanmaan keskiarvoon nähden ja ohitti samalla myös kehyskunnat. Vielä alkuvuonna 2022 näytti siltä, että Tampereen kehyskuntien väkiluku kasvaa prosentuaalisesti nopeammin kuin Tampereen.

Kuntien välinen muuttoliike on suurin selittävä tekijä asukasmäärän kasvussa. Tampereen kaupunkiseudun kuntiin muutti viime vuonna 4 051 asukasta enemmän muista Suomen kunnista kuin Tampereen seudulta muualle.

Myös maahanmuutto on lisännyt kaupunkiseudun asukasmäärää. Sen sijaan luonnollinen väestön lisäys painui viime vuonna miinukselle. Tampereella kuolleita oli 208 enemmän kuin syntyneitä.

Tampereen väestönkasvuprosentti oli viime vuonna 1,98. Väestön hallittavana kasvuna pidetään yleisesti 1–1,5 prosenttia. Seutujohtaja Päivi Nurminen totesi viime helmikuussa Aamulehden haastattelussa, ettei usko kasvun aiheuttavan isoja häiriöitä, sillä tulevaisuuden maankäytön suunnittelua on ennakoitu. Kaupunkiseudulla on tehty pitkän aikavälin visioita ja rakennesuunnitelma vuoteen 2040 asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut