Tampereen pormestari vaihtuu ja valtuusto aikaisti kiireellä kokoustaan, tässä syy

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui 24. huhtikuuta Tampere-talolla. Vasemmalta oikealle Anneli Kivistö, Kalervo Kummola ja Ilkka Sasi.

Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuuston toukokuun kokousta päätettiin aikaistaa kahdella viikolla.

Kokous oli alunperin tarkoitus järjestää toukokuun 29. päivänä, mutta kokouksen uusi päivämäärä on jo 15. toukokuuta. Kokous alkaa kello 17.00 ja se järjestetään Tampere-talolla virastotalon remontin vuoksi.

Toukokuun kokouksen siirtämisestä päätettiin kiireellisenä maanantain 24. huhtikuuta järjestetyssä kokouksessa.

Päätösesityksen perustelussa kerrotaan, että asia oli käsiteltävänä kiireellisenä, sillä valtuustossa päätettävät luottamushenkilövalinnat tulee käsitellä kaupunginhallituksessa jo toukokuun alussa.

Toukokuun kokouksessa kaupunginvaltuusto valitsee jäsenet toimielimiin kaudelle 2023–2025. Kaupunginhallituksen ja muiden toimielinten toimikausi päättyy 31. toukokuuta.

Valtuustossa varaudutaan päätösesityksen perustelujen mukaan myös pormestarikunnassa tapahtuviin muutoksiin.

Tampereen nykyinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) tuli valituksi eduskuntaan ja hänen tilalleen nousee todennäköisesti Kalervo Kummola (kok.), sillä muita halukkaita pormestarin tehtävään ei toistaiseksi ole ilmoittautunut.

Tampereella on neljä apulaispormestaria joista kunkin toimikausi on kaksi vuotta. Kevään jälkeen apulaispormestarien määrä vähenee yhdellä, sillä sosiaali- ja terveyslautakunnan apulaispormestarin tehtävä lakkautetaan, koska sote- ja terveysasiat siirtyvät Pirkanmaan hyvinvointialueen hoidettavaksi.

Tämän kevään loppuun saakka sosiaali- ja terveyslautakunnan apulaispormestarina toimii Johanna Loukaskorpi (sdp).

Nykyinen Kaupunkiympäristön palvelualueen lautakuntien apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok) tuli myös valituksi eduskuntaan, ja hänen kaksivuotiskautensa apulaispormestarina päättyy toukokuussa.

Jäntin tilalla aloittaa 1. kesäkuuta nykyinen elinvoiman ja kilpailykyvyn palvelualueen palvelualueen lautakuntien apulaispormestari Pekka Salmi (sdp), ja Salmen sijassa jatkaa kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Ilkka Sasi (kok).

Oikaisu 27.4. klo 11.10: Pekka Salmen kausi apulaispormestarina ei pääty keväällä 2023 kuten jutussa aiemmin väitettiin, vaan hän siirtyy Aleksi Jäntin paikalle kaupunkiympäristön palvelualueen lautakuntien apulaispormestariksi. Muutos oli sovittu jo valtuustokauden alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut