Vapun juhlinta täytti Tampereen keskustan: Kaunista kevätpäivää viettivät niin lapsiperheet, bilettäjät kuin poliittisesti aktiiviset tamperelaiset – katso kuvakooste

Työn ja ylioppilaiden juhlaa vietettiin aurinkoisessa säässä Tampereen keskustassa.

Lauri Räsänen, 9, ja Minttu Räsänen, 5, ostivat äitinsä Satu Räsäsen kanssa vappupallot Laukontorilla. Minttu Räsänen valitsi pandan.

Aamulehti

Työn ja ylioppilaiden juhlaa vietettiin aurinkoisessa säässä Tampereen keskustassa, joka kuhisi väkeä.

Laukontorilla ei juuri tuullut. Räsäsen perhe nautti lämmöstä ja auringonpaisteesta. Äiti Satu Räsänen kertoi, että vappuaattona Hämeenpuiston vapputorilla lasten sukat olivat kastuneet pomppulinnassa hyppiessä. Minttu Räsänen, 5, oli saanut vappuaattona kummisedältä lahjaksi hyljepehmolelun, jolle oli annettu nimeksi Heppu. Vappupäivänä Minttu Räsäselle ja isoveli Lauri Räsäselle, 9, ostettiin vappupallot. Päivä oli jo aloitettu syömällä vohveleita vohvelikahvilassa.

Ilmari Saarikoski ja Olivia Saarikoski tulivat Laukontorille syömään muikkuja ja jäätelöä.

Olivia Saarikoski, 7, oli jo juhlinut vappua etukäteen esikoulun vappudiskossa. Isä Ilmari Saarikoski kertoi, että Laukontorille tultiin syömään muikkuja ja jäätelöä ja nauttimaan hyvästä ilmasta. Vappupallotkin hankittiin. Olivia Saarikoski kertoi, että pikkuveli nukkui, kun oltiin pallo-ostoksilla, ja hän sai valita molemmille pallot. Itselleen Saarikoski valitsi Pikachun ja veljelleen jalkapallon.

Eetu Keskinen, 4, Tiina Keskinen, Vesa Keskinen ja Veeti Keskinen, 7, pitivät lounastaukoa Laukontorilla.

Keskisen perhe nautti lounasta Laukontorilla. Vapputorilla oli jo käyty. Vappuaattona Keskiset olivat syöneet tippaleipää ja itse leivottuja munkkeja. Ohjelmassa oli ollut myös kotikaraokea. Veeti Keskinen muisteli, että yhden laulun nimi oli Asfaltti polttaa.

Merja Silander ja Santeri Silander, 7, olivat menossa vappubrunssille.

Ruoka oli mielessä myös Silanderin seurueella. He olivat menossa ensin tapaamaan ystäviään Koskipuistoon ja sieltä ravintolaan vappubrunssille kymmenen hengen voimin. Merja Silander oli ostanut Santeri Silanderille, 7, ninjavappupallon. Nuorempi Silander toivoi, että ravintolassa olisi tarjolla myös hampurilaisia.

Eeva Isolammi osti kympillä metrilakuja, vaikka karkkipäivä oli jo mennyt.

Keskustorin myyntikojussa Siiri Pihl ja Aava Simonen myivät karkkia ja metrilakuja. He olivat tulleet paikalle jo aamuseitsemältä. Sää oli myyjien mielestä oikein sopiva, mutta vappuaattona oli ollut ”tosi kylmä”. Eeva Isolammi pysähtyi ostamaan kympillä metrilakuja. Isolammi ei selvästikään ollut ronkeli makujen suhteen, vaan antoi Pihlin valita, mitä makuja hän laittaa pussiin. Isolammi ei aikonut syödä kaikkia lakuja samana päivänä. ”Säästän ensi viikoksi, koska karkkipäivä meni jo”, Isolammi sanoi ja virnisti.

Laikun lavalla juhlitiin SAK:n Tampereen paikallisjärjestön perinteistä työväen vappua. Tässä yleisö kuunteli lavalla puhunutta kansanedustaja Antti Lindtmania (sdp).

Keskustassa Laikun lavalla vietettiin perinteistä työväen vappua, ja sieltä lähti liikkeelle vappumarssi. Marssin jälkeen lavalla puhui muun muassa kansanedustaja Antti Lindtman (sdp).

Vappumarssi täytti Hämeenkadun.

Vappumarssille osallistui myös anarkisteja.

Punaista väriä nähtiin Työväenmuseo Werstaan tapahtumassa. Vappuaskartelun, munkkien ja siman lisäksi ohjelmassa oli työväenlaulukaraoke. Taina Hollo, Vilho Virtanen ja Vili Virtanen valmistautuivat lauluesitykseen. Hollolla oli oma lauluvihko mukana, ja hän oli jo valinnut Warshavjanka-nimisen laulun. Warshavjanka tarkoittaa varsovalaistyttöä.

Taina Hollo kertoi käyvänsä joka vuosi Werstaan vapputapahtumassa. Sieltä hän aikoi jatkaa SKP:n vappujuhlaan.

Vili Virtanen (vasemmalla), Taina Hollo ja Vilho Virtanen tulivat laulamaan Työvaenmuseo Werstaan työväenlaulukaraokeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut