Tampereen pormestariehdokas varmistumassa – Kalervo Kummola jäänee ilman haastajaa

Kokoomuksen aluejärjestö tekee perjantaina päätöksen pormestariehdokkaasta.

Kalervo Kummola saapui maanantaina kaupunginvaltuuston kokoukseen Tampere-talolle yhdessä kokoomuksen Anne-Mari Jussilan ja Aleksi Jäntin kanssa.

Aamulehti

Tampereen kokoomuksen aluejärjestö kokoontuu tänään tiistaina valmistelemaan perjantain kevätkokousta, jossa tehdään lopullinen päätös pormestariehdokkaan asettamisesta.

”Ei ole näköpiirissä, että isoja yllätyksiä olisi tulossa,” aluejärjestön puheenjohtaja Ilpo Rantanen kommentoi Aamulehdelle.

Tällä hetkellä Kalervo Kummola on ainut, joka on ilmaissut kiinnostuksensa pormestarin pestiin. Tiedossa ei Rantasen mukaan ole muita haastajia.

”Aluejärjestön kevätkokous päättää perjantaina ehdokkaan. Tässä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä. Pidetään kuitenkin kokous ensin ja katsotaan päätökset sitten vasta.”

Keskustelu käyty jo

Aikaisemmin kiinnostuksensa pormestarin tehtäviin Kummolan lisäksi on ilmaissut Aleksi Jäntti. Jäntti tuli kuitenkin valituksi kansanedustajaksi. Myös Ilkka Sasi kertoi Aamulehden haastattelussa helmikuussa mahdollisesti harkitsevansa tehtävää, mutta hän ei ole ilmoittanut haastavansa Kummolaa. Sasi aloittaa apulaispormestarin tehtävässä kesäkuussa.

Kokoomuksen muista tunnetuimmista nimistä kansanedustaja Sofia Vikman ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Anne-Mari Jussila ovat ilmoittaneet, etteivät tavoittele pormestarin paikkaa.

”Tässä ei myöskään ole sellaista vahvaa henkilöä, joka kokisi, että jollain argumentilla hänet tulisi valita eikä jotain toista,” Rantanen toteaa.

”Ja näihin kuntavaaleihin lähdettiin kahdella pormestariehdokkaalla, joten tämä keskustelu on käyty jo silloin.”

Tämän päivän kokouksessaan aluejärjestö käy läpi myös loppukauden luottamuspaikkojen tilannetta. Tampereen kaupunginvaltuusto päättää luottamushenkilövallinnoista seuraavassa kokouksessaan toukokuussa.

”Jos Kummola valitaan pormestariksi niin sehän tarkoittaa sitä, että hän joutuu luopumaan konsernin jaoston varapuheenjohtajuudesta. Se aiheuttaa dominoefektin, joten käymme kokonaisuuden läpi. ”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut