Tammerkosken yli voi nyt kävellä uuden nimistä siltaa pitkin

Särkänniemeä ja Ranta-Tampellaa yhdistävä pohjoinen Näsinsilta on nyt avattu jalankulkijoille uudistettuna Näsin puistosiltana, jossa pääsee oleskelemaan puistomaisella alueella.

Ranta-Tampellaa ja Särkänniemeä yhdistävää Näsinsiltaa on uudistettu puistomaiseksi maisema-alueeksi, ja se on nyt avattu jalankululle.

Aamulehti

Näsinsillan pohjoinen silta on nyt avattu uudistettuna Näsin puistosiltana jalankulkijoille. Ranta-Tampellaa ja Särkänniemen aluetta yhdistävää Näsinsiltaa on uudistettu puistomaiseksi oleskelualueeksi ja kävelyreitiksi. Istutus- ja viimeistelytyöt jatkuvat alueella vielä toukokuun loppuun saakka.

Tältä uuden puistosillan alueella näyttää.

Sillan viimeistely- ja istutustyöt ovat vielä kesken, ja ne jatkuvat toukokuun loppuun saakka.

Näsin puistosillan oli tarkoitus valmistua jo viime syksynä, mutta energiakriisi ja materiaalipula aiheuttivat viivästyksiä, joten viimeistelytöitä ei saatu tehtyä ennen talven tuloa.

Kun ohikulkuliikenne siirrettiin Näsijärven rannasta Rantatunneliin, tehtiin päätös erottaa pohjoisen ja eteläisen Näsinsillan käyttötarkoitukset toisistaan. Pohjoinen Näsinsilta on tarkoitettu nyt vain jalankulkijoille, kun taas autoilu ja pyöräily jatkuvat eteläisellä sillalla, joka on myös avattu kokonaisuudessaan liikenteelle.

Näsijärven, Pyhäjärven ja Tammerkosken rantoja myötäilevä yhtenäinen kävely- ja pyöräilyreitti on yksi osa Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmaa.

Puistosillalta on näkymät Särkänniemen huvipuistoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut