Tulipalossa tuhoutuneella Kaukajärven seura­kunta­talolla on ollut luvatonta liikkumista useaan kertaan, poliisi epäilee tuhotyöksi – Silminnäkijä: ”Oli arvattavissa”

Tyhjillään ollut Kaukajärven seurakuntatalo tuhoutui torstaina tulipalossa. Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi..

Kaukajärven seurakuntatalo paloi maan tasalle torstaina 20. huhtikuuta. Seurakuntatalon vieressä asuvan Jukka Erämon mukaan seurakuntatalolla on liikuskellut luvattomasti useita eri nuorten kaveriporukoita noin kuukauden ajan ennen paloa.

| Päivitetty

Aamulehti

Kaukajärven seurakuntatalo paloi maan tasalle torstaina 20. huhtikuuta. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo perjantaina tiedotteella, että epäilee tapauksessa rikosta ja tutkii sitä tuhotyönä.

Poliisin mukaan kiinteistössä on ollut luvattomasti useita henkilöitä hetki ennen palon syttymistä. Palon syttyessä paikalta poistui ainakin kolmen nuoren miehen seurue.

Lue lisää: Seurakuntatalo paloi maan tasalle Tampereen Kaukajärvellä, video näyttää savuavat rauniot – Poliisi epäilee tuhotyötä

Seurakuntatalon vieressä asuva Jukka Erämö ei ollut yllättynyt tulipalosta, ja hän epäilee, että kyseessä on tuhopoltto.

”Seurakuntatalo on ollut viimeisen parin viikon ajan paikallisten nuorten retkikohde. Oli arvattavissa, että näin käy.”

Erämö soitti hätäkeskukseen ensimmäisen kerran 8. huhtikuuta. Hän oli huomannut kahden noin 10–12-vuotiaan lapsen hajottavan ikkunan ja menevän taloon sisälle. Lapset olivat ehtineet poistua ennen kuin poliisi ehti paikalle.

Jukka Erämö kuvasi kotinsa parvekkeelta Kaukajärven seurakuntatalon palon aiheuttamaa mustaa savupilveä.

Erämö joutui soittamaan myös uudemman kerran hätäkeskukseen samasta syystä, mutta toisella kerralla seurakuntataloon murtautui eri porukka. Erämön mukaan taloon meni sisälle neljä noin 12–14-vuotiasta lasta. Poliisi ei Erämön mukaan tälläkään kertaa ehtinyt paikalle ennen kuin lapset olivat jo poistuneet.

Erämö kertoo, että useat muutkin lähettyvillä asuvat ovat soittaneet hätäkeskukseen samanlaisen häiriökäyttäytymisen takia. Erämön mukaan seurakuntatalon ikkunoihin on myös heitetty kiviä, ja talon sisällä olevia tiloja on sotkettu.

Poliisi tiedotti perjantaina sekä torstaina syttyneestä Kaukajärven tyhjillään olleen seurakuntatalon palosta että Messukylässä palaneen varastohallin palosta samalla tiedotteella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut