Tampere järjesti ideakilpailun perinteikkään matkailualueen kehittämiseksi – lopputuloksena vain yksi idea

Maisansalon perinteikästä matkailualuetta Pohjois-Tampereella halutaan kehittää. Ideakilpailuun saatiin vain yksi osallistuja. Nyt kaupunki pohtii, mitä tehdä seuraavaksi.

Maisansalon alue tunnetaan muun muassa camping-alueena. Kuva on vuoden 2020 kesäkuulta.

Aamulehti

Tampereen kaupunki järjesti Maisansalon matkailualueen kehittämiseksi ideakilpailun, johon saatiin määräaikaan mennessä vain yksi osallistuja. Kilpailu päättyi 7. huhtikuuta. Asiasta uutisoi ensin Teisko-Aitolahti-lehti.

Ideakilpailun tavoitteena oli löytää kilpailualueelle uusi liiketoimintakonsepti, joka parantaisi järvi- ja luontomatkailun mahdollisuuksia Tampereella. Samalla haluttiin houkutella Maisansalon alueelle tamperelaisia ja koti- ja ulkomaanmatkailijoita.

Pohjois-Tampereella noin 40 kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitseva Maisansalon alue tunnetaan muun muassa perinteisenä venepaikkana ja camping-alueena. Alueella sijaitsee myös Polson vanha kylänpaikka, joka on kiinteä muinaisjäännös.

Kilpailun tuloksista päätetään toukokuussa

Kilpailuun saapuneen idean käsittely on vielä tuomaristossa kesken. Tuomariston puheenjohtajan, Tampereen kaupungin elinkeinojohtajan Timo Antikaisen mukaan se, että ideoita on vain yksi, ei tarkoita, että idea välttämättä voittaisi. Voi myös olla, että kaupunki joutuu toteamaan, ettei sopivaa ehdotusta ole.

”Automaattisesti ei tietenkään mikään voita, vaikka olisikin vain yksi esitys”

Mikä?

Maisansalon ideakilpailu

Tampereen kaupungin järjesti ideakilpailun 40 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevasta Maisansalon alueesta.

Näsijärven tuntumaan 15 hehtaarin alueelle tavoitellaan liiketoimintakonseptia, joka voisi sisältää esimerkiksi majoitus-, kulttuuri-, viihde-, urheilu- ja virkistyspalveluita.

Kaupunki on varautunut mahdolliseen asemakaavamuutokseen ja luovuttamaan tontit ja rakennukset kilpailun voittajalle.

Rahoituksesta, suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa kilpailun voittaja itse tai yhteistyökumppanien kanssa.

Ideointikilpailun tuomaristo etsii Maisansalon alueelle ratkaisua, jolla saataisiin lisää matkailuliiketoimintaa ja joka huomioisi maa- ja vesistöyhteydet sekä varsinkin veneliikenteen. Maisansalon alue haluttaisiin myös osaksi Tampereen kaupungin järvimatkailun kehittämishanketta.

”Maisansalon alue on hieno ympäristöltään, ja toivottavasti sinne tulisi elämyksellistä matkailua. Toivomme luontoarvoja kunnioittavaa mahdollisimman hiilineutraalia ratkaisua, joka huomioi nykyiset vaatimukset. Toivottavasti alueeseen saataisiin myös sopivasti uutta wau-elementtiä”, Antikainen kuvailee.

Antikaisen mukaan ideakilpailun tuomaristo pitää seuraavan kokouksensa toukokuun ensimmäisellä viikolla, ja vasta sen jälkeen kilpailussa otetaan jatkoaskeleet.

”Toukokuun puolivälin paikkeilla voidaan paremmin kertoa siitä, mihin hankkeessa päädytään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut