Tampereen ratikan uuden sillan kansi valetaan nyt – näin työt vaikuttavat liikenteeseen Paasikiventiellä 36 tunnin ajan

Paasikiventien toinen ajokaista on tiistaiaamusta alkaen suljettuna.

Rosenlewin alikulkusilta lännestä itään päin kuvattuna 15. maaliskuuta.

| Päivitetty

Aamulehti

Tampereen Paasikiventien ylittävä Rosenlewin alikulkusilta on edennyt sillan kannen valuvaiheeseen, kerrotaan Tampereen Raitiotieallianssin tiedotteessa.

Valutöitä tehdään tiistaiaamusta 18.4. kello 7 alkaen yhtäjaksoisesti keskiviikkoiltaan saakka. Töitä tehdään siten myös tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Töistä aiheutuu muutamia muutoksia Rantatien ja Paasikiventien autoliikenteelle.

Tiistai-illasta kello 20 alkaen keskiviikkoaamuun kello 6 saakka Paasikiventien keskustaan johtavasta ajoradasta toinen kaista on suljettuna. Tiistain aikana valujen edetessä betonipumppuja siirretään uuteen sijaintiin, mikä voi myös hetkellisesti vaikuttaa liikenteeseen alueella.

Rantatiellä on töiden takia runsaasti työmaaliikennettä. Rantatien liikenteessä voi olla hetkittäin rajoituksia, mutta katu on töiden aikanakin käytössä.

Yksi suurimmista silloista

Rosenlewin sillan kannen valutöihin kuluu betonia noin 2 100 kuutiota. Yli 230-metrinen silta on yksi Tampereen raitiotien suurimmista.

Sillan kannen valmistuttua se vahvistetaan jälkijännittämällä eli betonirakennetta puristetaan kasaan. Se tehdään paksujen teräsvaijerien avulla, joihin jännitys vedetään tunkeilla. Sillan kansimuotin sisään on ennen betonivalua asennettu suojaputkia, joihin laitetaan taipuisia teräsvaijereita kaarevaan muotoon. Kun betoni on kovettunut, vaijereita kiristetään hydraulisen tunkin avulla, minkä jälkeen rakennetta voidaan kuormittaa suunnitellulla tavalla.

Raitiotierata Rosenlewin sillalle toteutetaan sepeliratana, ja ratatyöt tehdään viimeistään ensi vuonna.

Korjaus 18.4.2023 kello 7.52: Tarkennettu ingressiin tieto, että sillan valu alkaa tiistaiaamuna, ei tiistai-iltana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut