Matkustaja kyseenalaisti Nyssen kuljettajan tavan ohittaa ajantasaus­pysäkki ennenaikaisesti – Tilanne kärjistyi huuteluun

Tilanne eskaloitui Tampereella linjan 90 bussissa torstaina sen jälkeen, kun bussin kyydissä ollut Jari Niemi kyseenalaisti kuljettajan tavan lähteä liikkeelle ennenaikaisesti.

Matkustajan mukaan tilanne eskaloitui Nyssen linjan 90 bussissa torstaina sen jälkeen, kun hän kyseenalaisti kuljettajan toiminnan ohittaa ajantasauspysäkit jopa kaksi minuuttia etuajassa.

Aamulehti

Tamperelainen Jari Niemi kertoo kulkevansa linjan 90 bussilla muutaman kerran viikossa. Hän pitää linjaa ongelmallisena, sillä vähintään kerran viikossa bussi viilettää hänen kokemuksiensa mukaan pysäkkien ohi ennenaikaisesti.

Tämä on hänen mukaansa ongelma siksi, että vuoroväli on ajoittain jopa tunnin. Hän kokee, että aikatauluun pitäisi voida luottaa.

Niemi kertoo antaneensa asiasta useamman kerran palautetta Nysselle.

Niemi kertoo saaneensa vastauksen, mutta vaikutusta palautteen antamisella ei ole ollut, ja yhä edelleen bussi ajaa silloin tällöin pysäkin ohi jopa pari minuuttia ennen kuin aikataulun mukaan pitäisi.

Näin tapahtui Niemen mukaan myös torstaina. Hän kertoo olleensa jo itse kyydissä, kun kuljettaja ajoi ajantasauspysäkkien ohi ennenaikaisesti.

”Kämmenniemessä Paavolan pysäkillä sanoin kuljettajalle, että odota, tuolta juoksee vielä matkustaja. Sanoin lisäksi, että hän kulkee etuajassa aikataulusta.”

Tilanne eskaloitui

Niemen mukaan tilanne eskaloitui sen jälkeen, kun hän huomautti kuljettajaa etuajassa kulkemisesta. Niemi sanoo, että tällöin kuljettaja oli solvannut ja huutanut hänelle sekä pyytänyt poistumaan bussista.

Niemi kertoo, että hän kyseenalaisti kuljettajan toimintaa useamman kerran, mistä kuljettaja ärsyyntyi hänen mukaansa huomattavasti. Niemen mukaan kuljettaja ilmoitti laittavansa hänen naamansa muistiin ja ajavansa ohi, jos ikinä näkee Niemen pysäkillä.

Tilanne päättyi lopulta siihen, että Niemi jäi kuljettajan vaatimusten jälkeen ulos bussista.

”Hän sanoi, ettei bussi liiku enää metriäkään, jos olen kyydissä, joten päätin jäädä pois.”

Asia tiedossa ja selvityksessä

Torstaina ajomatkan aikana tapahtunut välikohtaus on Pohjolan liikenteen tiedossa. Liikennepäällikkö Kari Kröger kertoo, ettei ole vielä keskustellut asiasta kuljettajan kanssa, mutta hänen tietoonsa on tullut raportoinnin kautta, että kuljettaja oli kokenut tilanteen tukalaksi.

Kröger sanoo, että on nähnyt videotallenteen tilanteesta, mutta ääntä videolla ei ole, joten hän ei ota kantaa siihen, millaista sananvaihtoa kuljettaja ja matkustaja ovat käyneet.

Kröger sanoo, että mikäli matkustajalle on rähjätty ja kiroiltu, se ei ole ollut hyväksyttävää käytöstä. Myöskään se, että jättäisi matkustajan tulevaisuudessa pysäkille, ei ole mahdollista.

Kröger sanoo, että kuljettajalla on mahdollisuus kieltäytyä ottamasta aggressiivista henkilöä kyytiin tilanteessa, jossa hän pelkää oman ja muiden turvallisuuden puolesta.

”Tulemme käymään tilanteen läpi tarkasti ja olemme yhteydessä myös palautteen antajaan”, Kröger sano.

Tässä vaiheessa varmaa on kuitenkin se, että kuljettaja ajoi Sorilan ajantasauspysäkin ohi kaksi minuuttia etuajassa.

”Tässä asiassa asiakas on ollut täysin oikeassa”, Kröger sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut