Ranskalainen Le Monde ylistää Tamperetta: ”Tältä tuntemattomalta pohjois­eurooppalaiselta kaupungilta ei puutu viehätysvoimaa”

Tammikuun lopussa Tampereella iloittiin brittiläisen The Times -lehden ylistävästä matkailuartikkelista. Yhtä positiivinen matkailujuttu ilmestyi viikkoa myöhemmin kaikessa hiljaisuudessa ranskalaisessa Le Mondessa. Visit Tampere kertoo, että Tampereella on käynyt talvella myös ainakin yhdysvaltalainen dokumenttiryhmä.

Le Monden toimittaja ihastui erityisesti Pyynikin näkötorniin. Se on hänen mielestään Näsinneulaa viehättävämpi vaihtoehto, ja sieltä saa myös kaupungin parhaat munkit.

Aamulehti

Ranskalaisen legendaarisen Le Monde -lehden toimittaja Bénédicte Boucays vieraili joulukuussa Tampereella ja ihastui. Hänen mielestään joulukuinen kaupunki, jonka taivaalta sataa suuria lumihiutaleita, missä kaikki on valkoista ja yö laskeutuu kolmelta iltapäivällä, on suorastaan elokuvallinen.

Pitkässä, Visit Tampereen kuvilla kuvitetussa matkailujutussa Boucays kuvailee muun muassa Tampereen teollisuushistoriaa, kiinnostavaa saunakulttuuria ja nähtävyyksiä.

Kehuja saavat jutussa niin Rauhaniemen sauna, tuomiokirkon taide, Amurin työläismuseokortteli, hotelli Tammer kuin Pispala ja sen upeat järvimaisematkin. Graniitinpunaisen Pyynikin näkötornin Boucays nostaa Näsinneulaa viehättävämmäksi vaihtoehdoksi, jos haluaa kiivetä tamperelaisen näkötornin huipulle. Hän vinkkaa, että Pyynikin Näkötornista saa samalla reissulla Tampereen parhaat munkit.

Jutussa Boucays ylistää myös sitä, että Tampereen vanhoille teollisuusrakennuksille on annettu uusi elämä museoina, ravintoloina, näyttelytiloina ja toimistoina.

”Jatkoa seuraa varmasti”

Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heli Jokela kertoo, että Visit Tampere tekee paljon töitä sen eteen, että Tampere pääsee kansainväliseen mediaan. ”Usein ulkomaiset toimittajat ovat freelancereita ja meillekin on epävarmaa, mihin mediaan juttu on tulossa ja koska. Nyt olemme saaneet hyvää näkyvyyttä ja jatkoa varmasti seuraa.”

Jokela kertoo, että Tampereella on käynyt kuluneen talven aikana brittiläisten ja ranskalaisten toimittajien lisäksi myös ainakin yhdysvaltalainen dokumenttiryhmä.

The Timesin ja Le Monden toimittajien Tampere-päiviin kuului paljon samoja kohteita. Jokela kertoo, että ohjelma suunnitellaan toimittajien kanssa aina tapauskohtaisesti, mutta ainakin saunaan kaikki maailman saunapääkaupungissa vierailevat toimittajat halutaan viedä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut